Russian Knights, formatia de acrobatie aeriana a Fortelor Aeriene Ruse, ne-a aratat in premiera ce pot face noile Su-30SM cu ocazia Langkawi International Maritime & Aerospace Exhibition, LIMA ’17.
Rusii au dus in Malaezia o formula redusa a formatiei, cu numai patru avioane, insa chiar si asa am avut multe de vazut.
In prima faza, evolutiile din formatia diamond nu sunt atat de wow si asta ne arata ca pilotii inca nu stapanesc suficient aparatele. Mai tarziu insa, la evolutiile in celule si, mai ales, la solo nu poti ramane altfel decat ca la dentist.
Tractiunea vectoriala isi arata din plin utilitatea in manevrele acrobatice, iar magaoaia Su-30 a devenit o bijuterie super manevrabila.
Colonelul Andrey Alekseev, liderul formatiei, a dat chiar asigurari ca in curand Russian Knights se vor prezenta in formatia de sase.
„E o onoare pentru noi sa reprezentam Fortele Aeriene Ruse cu unul dintre cele mai bune avioane din lume, Su-30SM. Toti pilotii din echipa noastra de acrobatie stapanesc perfect acest avion, iar in curand vom incepe demonstratiile cu sase aparate”, a spus acesta.
Personal, din cate am vazut in clipul pe care vi-l arat si voua, ma indoiesc ca rusii stapanesc asa de bine Suhoiul, insa asta e normal pentru au numai cateva luni de cand au primele 30SM in dotare.
Prin urmare, tind sa cred ca abia din 2018, cu putin noroc, vom avea niste demonstratii poate unice in lume ale celor Cavalerilor Rusi, daca vor fi lasati sa se antreneze. Si nu ma indoiesc ca rusii isi doresc ca echipele lor de acrobatie aeriana sa fie cele mai bune din lume.
Pana atunci, ladies and gents, Russian Nights cu Su-30SM:
P.S. Inteleg ca clipul video a fost filmat in doua zile, deci nu este un program demo. Probabil formatia de 4 si trecerile in celule in prima zi si solo display-ul in cea de-a doua.
Si daca va intrebati de ce au fost trimisi Cavalerii in formula redusa si nu foarte pregatiti in Malaezia, raspunsul e simplu. Tara asta vrea avioane, iar Su-35 ar fi unul dintre concurenti, desi pare-se ca duelul se da intre Rafale si Eurofighter. Prin urmare, au avut tot interesul de a arata ce poate face un Suhoi cu tractiune vectoriala.
Malaezia și Indonezia i-au Su-35.
La ce ghiveci au Malaesia si Indonesia e posibil sa ia orice
Și la noi e la fel (mig21-f16),numai că la noi e ciorbă de fasole.
Nu e chiar la fel, noi incercam sa schimbam 21 cu F-16 si deocamdata pana luam cea de-a doua escadrila (cand va fi nu putem estima) operam ambele aparate.
In plus, cu sau fara a 2-a escadrila mai devreme sau mai tarziu tot la un singur model vom ajunge.
Pînă vom ajunge la un singur model,va m-ai curge multa apă pe Dîmbovița Raptor-san și cum spuneam,rămînem la ciorba de fasole.
Frumoase pasari mai au si rusii astia.
Mai zilele trecute un Su-30 indian a luat o gură de țărînă. Luna viitoare aflăm ce licenţă(su-30 sau su-35) au cumpăra iranieni de la ruși.