VIDEO | F-35 ne arata ca poate acrobatie. Si poate!

Read Time:1 Minute, 6 Second

Paris Air Show 2017 a inceput cu o surpriza destul de mare, o demonstratie de acrobatie aeriana a prea hulitului F-35A. Si ce demo!

Pana acum ati citit probabil multe despre 35, concluziile „specialistilor” putand fi rezumate in faptul ca 35-ul e o caramida cu senzori. Ei bine, probabil ca multi isi inghit „analizele” acum.

Pilotul de incercare al celor de la Lockheed, Billie Flynn, a purtat 35-ul printr-o gama destul de variata de manevre, inclusiv la unghiuri de atac ridicate si in limita de viteza.

Am urmarit de doua ori demo-ul si-am ramas cu impresia ca Flynn nu-l stapaneste inca pe deplin. Fara a avea alte informatii decat clipul video de mai jos, am asa impresia ca 35-ul poate mai mult la capitolul acrobatie.

Sigur, nu am sa cad nici in cealalta extrema. F-35 nu-i Su-35, nu te lasa cu gura cascata in felul acela, dar e departe de a fi o caramida cu senzori. Avionul e bun spre foarte manevrier si se descurca bine la viteze mici.

Evident, va fi utilizat in lupta fara a lua prea mult in calcul factorul dogfight, insa daca va fi nevoit sa ajunga acolo nu va fi victima sigura despre care se vorbeste de atata vreme.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

19 thoughts on “VIDEO | F-35 ne arata ca poate acrobatie. Si poate!

  1. E wow! Uimitor faptul ca dupa un zbor in limita de viteza a accelerat in urcare.Sunt convins ca avionul poate mult mai mult,dupa ce pilotii ajung sa-l cunoasca pe deplin,sau (si) dupa niste update-uri la soft.

  2. Fac și ei ce pot,n-ai cu ce să-i acuzi. Peste 80% dintre piloții americani nu sunt pregătiți pt dog fight. Europenii au făcut instrucție cu ei pe la Red Flag și Top Gun. Dacă vor ajunge in fața suhoaielor înfometate, vor fi făcuţi fasole cu cîrnați. Să vedem dacă au tupeul să-i provoace pe ivani în Siria.

    1. Jap lasa-ne pretene…cu suhoaiele tale infometate…las-o mai jos!De-ar fi atit de bune nu s-ar vinde numai in lumea a treia…uiti sa pomenești aici de avionica lor si de motoare de tot rahatul…chiar cu cit te plătesc infometatii de ivani cu postarea asta?

  3. ‘Evident, va fi utilizat in lupta fara a lua prea mult in calcul factorul dogfight, insa daca va fi nevoit sa ajunga acolo nu va fi victima sigura despre care se vorbeste de atata vreme.’

    @Jap are alta parere…..davai ceas, davai palton!

    Cat mai costa un cofrag cu oua la voi acolo? Dupa o zi intreaga de trolat la greu, iti ajung rublele sa umpli frigiderul, sau ti-l umplu romanii cu carne pe acolo pe unde trolez an famfari? 🙂

  4. @Jap impotriva suhoielor infometate,ce nu doresc decat sa traga cu tunul de bord in F-uri il angajam la ROAF pe Jurgis Kairys .Oricum ii place sa plimbe creanga pe cerul Romaniei. Fac pariu ca daca-i punem o mitraliera pe al sau „Juka” face ciur suhoaiele alora de te platesc

  5. Bun – nu e submotorizat cum spunea cineva pe aici si se descurca binisor, mai mult in stilul F 18 de ducere a luptei aeriene – evolutie la viteze mici unde primeaza unghiurile de atac de care este capabil avionul respectiv.
    Acum parerea mea este ca pilotii nostri obisnuiti sa zboare LanceR-ul ar scoate ultima picatura din manevrabilitatea avionului si ma astept ca la urmatorul upgrade de soft viteza actuatorilor sa creasca si o data cu asta va creste si spectaculozitatea evolutiilor.
    Cat priveste Su 35-ul nici PAK FA-ul rusesc inca nu zboara asa si pote nici nu o va face vreodata, generatia a 5-a fiind optimizata pentru alte chestii, primeaza LO si nu manevrabilitatea avionului.
    Sunt curios daca in viitor o sa apara si posibilitatea de supercoroaziera marginala la F 35, sa nu uitam ca F 135 este derivat din F 119 care poate sa faca supercuise.

    1. Din ce spune LM, se lucreaza chiar intens la motorizare si noua generatie de soft. In plus, sa nu uitam ca si in evolutia asta de la Paris, 35-ul a fost limitat in manevre pentru ca nu e inca deplin operational.

      1. A fi operational si a fi liber la menevre de acrobatie este un lucru total diferit – pot spune ca operational va ajunge undeva in 2020 cu adevarat. Pana atunci este un avion care tot evolueaza, diferentele intre block-uri fiind mari si necesitand upgrade-uri majore ca sa le tina apoi USAF la acelasi nivel.
        Pana una alta Typhoon-ul si Rafe-ul evolueaza mult mai bine la capitolul deomnstratii ale manevrabilitatii, la fel MIG 35 care nici el nu este operational dar zboara frumos.
        Si eu mizez ca F 35 va fi un program prea mare ca sa il anueze cineva. In schimb LM-ul trebuie sa stoarca manevrabilitatea promisa din F 35.
        Principalele probleme fiind de software si nu date de motor care de altfel este cel mai puternic de pe un monomotor.

  6. Block lll ,de care vorbiți voi,va intra în funcție prin 2025-2030,pînă atunci li se vor axifia piloții în carlingă.

  7. La cate tari investesc catralioane in el ma ateptam la ditamai ozn-ul,care sa faca de toate mai putin sa se teleporteze.Daca vrei sa vezi realist diferentele tehnologice intre est si vest si te uiti la F35 nu cred ca ramai prea impresionat! Un avion bunicel,networkcentric,situational awareness,ceva low visibility, totusi nu schimba paradigma si va zbura urmatorii 50 de ani!

  8. Diferenta reala intre americani si siberieni: americansky au 2 de gen 5 ce zboara si impresioneaza, ciuma rosie are deocamdata 0 de gen 5 dar are internetul plin de lingai propagandisti ce o ridica pe Maica Siberie in slavi 24 din 24. Atat le-a mai ramas. A, si ca se se „vada” diferenta mai bine, sa ne gandim de cand zboara Raptorul si cand si daca o sa fie vreodata operational mult slavitul invincibilul bun de nimic Praf Ka. Propaganda merge doar la cei mai slabi de minte si caracter, restul radem in hohote. PS: F-35 este on point pt ce se vrea sa faca, la dog fight rar se va mai ajunge iar pt asta americanii au multe alte jucarii gen F-uri 15, 16, 18, 22 comparabile aerodinamic cu Migurile si Suhoaiele insa superioare tehnologic. De chinezi nu zic ca al lor 5th gen imi pare un flying brick, din punctul asta de vedere al rusilor e mult mult mai ok.

  9. Impresionant … daca era un 737, nu un avion de vanatoare. E o caramida cu senzori si motor puternic, gen F4 Phantom, pare sub Rafale si chiar Eurofighter. Si e urat cu spume, noroc ca nu trebuie sa il ia nimeni de nevasta.

    1. Adi Pawlyk on ti-a raspuns destul de elegant precis si la obiect…dar tu parcă esti o caramida rusească de gen 4 ptr ca eu peste vre-o 20 de ani o sa aibe poate gen 5…In afara de asta vezi ca este si varianta de F35 cu aterizare decolare verticală…așa ca idee…si mai sunt multe altele …diferenta este destul de mare in favoarea F35 …nu uita că este abia in faza de testare…si arată destul de multe circotasilor…pe deasupra este un avion frumos dar mai ales letal…

  10. Problema e alta.In anii 40 producea aproape jumatate din gdp-ul mondial.Acum este 17 procente.Deci ai o lume emergenta,in care pentru a ramane primul trebuie sa vii cu ceva extraordinar.Si F35 nu este.Are calitati,e cel mai bun compromis posibil.Dar e un compromis. Si atat timp cat nu o sa traga cu tunul fotonic dupa Suhoiuri asa ramane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Iarasi se incinge cerul Siriei: Rusii anunta ca vor considera avioanele americane „tinte” pentru SAM
Next post Blue Air cumpara sase Boeing 737 Max 8 si inchiriaza alte sase 737 Max 8 si sase 737-8. Sa pregatim escorta F-16?