Ungaria a comandat 20 de elicoptere H145M de la Airbus

Read Time:1 Minute, 57 Second

Foto: Anthony Pecchi
Ministerul Apararii de la Budapesta si Airbus Helicopters au semnat un contract privind achizitia a 20 de elicoptere H145M de catre partea maghiara.

Elicopterele vor fi livrate cu sistemul inovativ de management al armamentului HForce, iar Airbus va asigura un pachet complex de școlarizare și suport.

„Suntem onorați că putem fi din nou utili Ministerului Apărării, pe care astăzi îl salutăm în calitatea sa de nou client pentru elicopterele H145M. Această nouă comandă se înscrie în relațiile noastre excelente, bazate pe încredere, cu Forțele Armate Ungare, relații stabilite odată cu achiziționarea, anul trecut, a 2 avioane militare A319 pentru transportul trupelor. Echipa Airbus este recunoscătoare pentru încrederea continuă pe care Guvernul ungar o arată față de produsele noastre”, a declarat Tom Enders, CEO Airbus.

Cu o greutate maximă la decolare de 3,7 tone, H145M poate să fie utilizat pentru o gamă largă de operațiuni, inclusiv transport de trupe, misiuni utilitare, supraveghere, salvare, recunoaștere armată și evacuare medicală. Flota ungară va fi echipată cu un instalație fast roping, cameră de luat vederi de înaltă performanță, echipamente pentru controlul tragerii, protecție balistică precum și un sistem de contramăsuri electronice pentru a răspunde celor mai exigente cerințe operaționale. Sistemul HForce, dezvoltat de Airbus Helicopters, va permite Ungariei dotarea și operarea acestor aparate cu o gamă largă de armament balistic sau de sisteme aer-sol și aer-aer.

H145M este un elicopter ușor, bimotor, testat, care a fost livrat pentru prima dată în 2015 Forțelor Armate germane, fiind ulterior comandat de Thailanda și de Republica Serbia. Maturitatea programului permite Airbus Helicopters să onoreze comenzile la timp și la costurile stabilite. Disponibilitatea tehnică pentru misiune a elicopterelor H145M operaționale este de peste 95%.

Dotat cu 2 motoare Arriel 2E produse de Safran, H145M este echipat cu un sistem de comandă complet digitală a motorului (FADEC) și avionică digitală Helionix. Aparatul include un pilot automat în 4 axe super-performant, care conferă mai multă siguranță și reduce munca pilotului. H145M este, de asemenea, cel mai silențios elicopter din clasa sa.

Asa cum v-am mai spus si scris, ai nostri sunt cu planurile si restul lumii cu achizitiile. Si daca nu ne decidem curand ce si cat vrem sunt sanse mari sa pierdem trenul si sa ramanem cu bunele intentii si atat.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

9 thoughts on “Ungaria a comandat 20 de elicoptere H145M de la Airbus

  1. Mai LanceRe, cine sunt „maghiarii” aia care au cumparat elicopterele? Ca ma uitai pe o harta si nu vazui nici o tara numita „maghiaria”. Bozgorii si-au tras H-urile, ca sa îi vîneze pe imigranti.

    1. Bravos – dar oare suntem in sec.XXI sau „Jap” vine de pe vremea lu Antonescu?
      „Mai LanceRe, cine sunt “maghiarii” aia care au cumparat elicopterele? Ca ma uitai pe o harta si nu vazui nici o tara numita “maghiaria”. Bozgorii si-au tras H-urile, ca sa îi vîneze pe imigranti.”
      Cu tot respectul, dar postarea exprima un sindrom acut de frustare si incultura.

    1. Faci o confuzie sau un amestec din 3 modele:

      Airbus H145M este fostul Eurocopter EC145M care este bazat pe Messerschmitt-Bölkow-Blohm / Kawasaki BK 117 C2. Asadar este un aparat de origine germana (Daimler-Benz).
      Airbus H125 este fostul Eurocopter AS350 Écureuil si este un apparat de origine franceza (Aerospatiale).
      Airbus H135 este fostul Eurocopter EC135 care este de origine germana (Bolkow Bo 105). Varianta militara este EC635.

      1. Si o licenta Eurocopter EC135 P2 ar fii buna pentru noi.pentru al construi noi de la zero,cu eventuale modernizari la zi si chiar transformat daca se poate si intr un elicopter de atac ,dar cu motoare mai puternice de 1000cp,zic eu.Poate am si vinde la tari sarace ca noi,sau mai sarace..Cine stie! IAR trebuie sa produca un model de la zero,nu doar sa capabiliteze modele cumparate.Plus ca produsul ar fi net inferior la pret fata de un 145m cumparat nou plus costurile la ce pun pe el.Mie nu mi pare o afacere buna,doar ca pretul e sub ce voiam noi sa construitm AH-urile vechi….Acolo vorbim de 11-14 mil USD.E doar o parare.Nu ma injurati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Pria Aviation 2018
Next post Top Gun 2 ni-l aduce pe fiul lui Goose