Trump vrea in continuare Super Hornet: A big order, it's gonna be yuuuuuge — Aviatia Magazin

Trump vrea in continuare Super Hornet: A big order, it’s gonna be yuuuuuge

Read Time:1 Minute, 27 Second

Presedintele ales dracu’ stie cum al Statelor Unite, the Donald Trump, o arde in continuare ca imparatul si vrea sa impuna Super Hornetul in fata prea scumpului F-35.

The Donald a fost plimbat de Boeing la prezentarea oficiala a lui 787-10 si n-a scapat ocazia de a vorbi din nou despre cat de bun e Super Horner comparativ cu F-35.

Ba chiar a si promis o comanda mare de avioane de lupta produsa de Boeing, insa numai daca LM nu va continua procesul de ieftinire a 35-ului.

„We are looking seriously at a big order. We’ll see how that [goes]”, a spus Trump, care a mai bagat si niste glumite despre boss-ul Boeing, Dennis Muilenburg.

Din cate se pare, the Donald ar vrea Super Horneturile pentru US Navy, care sa le foloseasca in loc de F-35C. Ideea e insa ca omul n-a intrebat pe nimeni si pare ca merge pe tehnica impunerii.

Asta pentru ca nu cu mult timp in urma, Navy’s director of air warfare – Rear Adm. DeWolfe Miller, a spus cu subiect si predicat ca US Navy vede Super Horner si F-35C ca avioane complementare, care ar putea echipa foarte bine si eficient escadrilele ambarcate.

Un alt aspect este ca the Donald vorbeste si tot vorbeste, insa concret n-a intreprins nimic pana acum. Bine, zid, imigranti, chestii, insa in ceea ce priveste F-35 nu exista o piedica oficiala pusa de presedintele ales dracu’ stie cum.

Se anunta deci o perioada interesanta, mai ales ca, din cate vad, LM presteaza bine pe partea de exporturi, prezentand tot mai des despre cum isi primesc partenerii straini partile lor din programul 35 si cat de multumiti sunt.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

16 thoughts on “Trump vrea in continuare Super Hornet: A big order, it’s gonna be yuuuuuge

  1. „Presedintele ales dracu’” Vorbeste frumos,cu respect .
    rrromule…
    Ps .Ministrul ala ,al Romaniei mai traieste de 2/3 luni?? ca nu sa exprimat deloc/concret !

    1. Stii ca iti pot da ban pe site, da? 🙂 Vorbesc si scriu fix cum vreau. Daca felul in care scriu nu te satisface, sunt o multime de alte site-uri care scriu „cu respect”. Altfel, sa zicem ca asta e un soi de avertisment. La urmatoarea jignire ne despartim.

      1. Sa inteleg ca faptul ca Trump se intelege bine cu rusii va deranjeaza ??, Ca in rest nu prea vad unde e problema …

        1. Putoarea asta nu vad de ce inca nu are ban, de ce ii permiti sa ne faca cu ou si cu otel numai cu rrrrrr?

          Intelept e sa il lasi sa-si manifeste ‘dragostea’ fata de fratia slava, fata de tatucul lui de la Moscva si sa se balacareasca cu albanezii lui dragi si scumpi, in cu totul alta parte, nu aici. Sa ne lase pe noi cu ale noastre, ca pe el nu l-a tras nimeni de sireturi de ai lui. Vad prea multa nesimtire din partea personajului, iar tu, LanceR-e, esti moale. Ne jignesti si pe noi lasand panarama asta sa-si faca de cap pe aici.

          Da-i ban, nu sta la discutii cu el, ca a mai fost si prin alte parti dar nu l-au lasat sa-si faca de cap chiar asa cum a vrut el. Aici pare ca a dat ca vaca-n lucerna si nu se mai potoleste!

  2. Pentru haterii de F-35 (pe care i-am văzut destul de activi în ultimul articol despre multirolul stealth american) am câteva lucruri de zis:
    1. F-35 nu e de loc scump. In 2011 vice amiralul David Venlet estima F-35 la un cost unitar de 126.6 mil $. In 2014 SUA comanda al 6-lea lot de F-35 care includea avioane pentru SUA, Italia si Australia. Costul unitar pentru F-35A a fost de 100.8 mil $, pentru F-35B a fost de 108.5 mil $ iar pentru F-35C a fost de 120 mil $. In 2013 Olanda a cumparat 37 F-35A pentru 4 mld $, deci la un cost unitar de aproximativ 121.6 mil $. In 2016 Danemarca a cumparat 27 F-35A (cea mai recenta comanda straina) pentru 3 mld $ deci 111,(1) mil $/bucata. Deci F-35 e mult mai ieftin decat EF-2000 T3, mai ieftin decat Rafale si chiar decat Jas-39E/F Gripen (Brazilia a luat Jas-39E/F cu aproximativ 151 mil $/bucata)

    2. F-35 isi poate pastra viteza maxima de Mach 1.61 incarcat complet. Viteza maxima a lui F-16 incarcat complet e de Mach 1.4.

    3. F-35 are raza de actiune mai mare decat Mig-35 si potin mai mica decat F-18E/F Super Hornet.

    4. Pilotii de F-35 spun ca are o manevrabilitate foarte buna. L-ați zburat voi si ați tras alta concluzie? In articolul ăsta http://www.businessinsider.com/general-pleus-on-f35-2017-1 , Gen. Scott Pleus, pilot de F-35 spune: „If you were to engage an F-35 in say, a visual dogfight capability, the capabilities of the F-35 are absolutely eye-watering compared to a fourth-generation fighter.”

    5. Cu Red flag cum a fost? (despre cum s-a descurcat F-35 acolo s-a scris de curând pe site) Nu au fost lupte doar in BVR. Red flag e un exercițiu foarte realist de luptă și care de fapt simulează lupte reale.

    Dedicat tot vouă https://youtu.be/ZDqNq651vaY

    1. Presa e plina de rahat, iar tie daca-ti place sa servesti e plăcerea ta… Nu mai stau sa-ti demontez ineptiile ca fac febra la degete însă iti servesc niste certitudini, poate mai cauti si citesti: F-35 are capacitatea de supercruise, adica viteza supersonica dar NU la viteza maxima, mai ales încărcat. Si poate ne spui ce compari, F-35 încărcat maxim in configuratie stealth, adica 2 Aim120 si 2 Sidewindere? Sau încărcat maxim cu acrosaje externe? Ca e o diferenta cam mare si nu îl poti compara cu F-16 decât in varianta a doua. F-16 încărcat are viteza maxima de M 1.4? Poate ne spui si care varianta de motorizare si unde ai citit asta. La dogfight F-35 este cizma. La manevrabilitate e bun intr-adevăr…pt o cizma. La pret F-35 e chiar ieftin…fata de F-22

        1. Pentru ca a facut fata „cu brio” in fata lui F-16, fizic vorbind, la teste reale, nu palavre „din carti” si „la ordin” din partea unui pilot norvegian din echipa de teste a lui F-35, subordonat si el fireste unui superior.

          1. Si care a fost scenariul la Red Flag? Care au fost adversarii, F-16 V cumva? Sau niste block 25 antice? Si cate dintre victoriile F-35ului i se datoreaza exclusiv lui si nu F-ului 22. Atunci cand F-35 se va bate cu F-16 V, sa ma anuntati si pe mine.

  3. Președintele SUA Donald Trump,a fost ales democratic,cum e la noi cu iohănescu. Recent canadienii au dat comandă de 18F-18,că s-au săturat să aștepte 40 de ani pînă le vine prima escadrilă.

    1. Pai ca in Romania asteptam inca a 2 escadrila de F16 la mana 2/3 .Dracu greu de gasit asa vechituri,..Asta ma mira pe mine nu ca Canada trebuie sa mai astepte pentru un avion nou ca f35…

    2. Ce să aștepte domne’ că nici nu au dat comandă de F-35. Ziceau că ei nu au nevoie să bombardeze fără să fie văzuți așa că ia avioane convenționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post VIDEO | Salvare cu elicopterul SMURD de la 1.800 de metri
Next post VIDEO | Rusii zic ca MiG-31 poate dobori sateliti