Si Boeing produce pe stoc. Zeci de 737 asteapta sa fie finalizate

Read Time:1 Minute, 5 Second

Foto: Greg Gilbert / The Seattle Times
Va scriam cu ceva timp in urma ca Airbus are probleme mari cu familia A320, producand pe stoc deoarece furnizorii, in special cei de motoare, nu pot livra in timp util subansamblele. Iata ca si Boeing este lovita de aceeasi problema.

Platformele fabricii din Renton, Washington, sunt pline de aparate B737 nefinalizate, toate asteptand diferite componente. Peste 40 de aparate nefinalizate sunt in momentul de fata in Renton.

Boeing are clasica problema a motoarelor, care sunt livrate cu intarziere, dar si a altor subansamble, cea mai mare fiind cea a fuselajelor.

Privind imaginea de ansamblu, dificultatea este insa alta, mai profunda. Ca si Airbus, Boeing a primit multe comenzi in ultimii ani si resimte presiunea livrarii in cadrul programului din contracte.

Pentru a respecta programul, a crescut progresiv rata de aparate produse in fiecare luna. Dar daca pentru giganti ca cele doua companii nu e o problema prea mare sa mareasca rata de productie, pentru companiile mai mici, care asigura fluxul de subansamble, e o provocare.

Asa se face ca Airbus si Boeing, grabiti sa respecte niste programe de livrari virtual imposibile, s-au trezit ca au mari probleme pe orizontala, industria nefiind pregatita pentru un asemenea volum de munca.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Si Boeing produce pe stoc. Zeci de 737 asteapta sa fie finalizate

  1. Pai hai cu oportunitatile e piata. Unde sunt Avioane Craiova, Romaero, Aerostar, IAR Brasov, Aerofina si Turbomecanica? Au sunat la Boeing/Airbus daca au nevoie de ceva?
    Au fost ai nostrii pe la GE sau PW in vizita sa le explice ce bune oportunitati de afaceri au in Romania?

  2. Noi avem o mana de oameni prin fabricile in cauza, n-avem cum spori productia lor. Plus transfer de tehnologie etc. si s-a rupt filmul.

    1. Pai sa puna macar mana aia de oameni la munca, sa nu fie numzi pe minus fabrica aia si nici cu CASul nevarsat. Transfer de tehnologie nu iti trebuie in momentul asta. De frezat repere din aluminiu, strunzit unele din otel si asamblat diferute componente nu e mare lucru.

        1. Cine a spus de strung clasic? Uita-te ce au firmele alea mai sus mentionate in dotare. Ca nu-s ultimele Mazakuri – fie. Ideea e sa-si faca treaba. Daca poti scoate profit si de pe luat la pila e o chestie. Pana la urma daca folosesti matetialele cerute si la masina de masurat 3d esti in tolerante nu conteaza ca ai strung clasic sau centru de prelucrare cu ‘nspe axe. Ca orice ai avea poate iti trebuie un maistru cu basca care sa bage materialul si sa scoata spanul. N-are decat sa fie hipster cu sapca.
          Compozitele le face direct producatorul. In articol se vb de problemele cu subcontractorii – ba un tren de aterizare, ba un sistem de imbinare, ba un suport metalic, ba o componenta de actionare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Airbus A380 pe zboruri low cost
Next post Un Junkers Ju-52 s-a prabusit in Elvetia. 20 de persoane au murit