Racheta coreenilor din Nord a facut poc dupa lansare

Read Time:1 Minute, 19 Second

Mandretea liderilor comunisti ai coreenilor din Nord, racheta Unha 3, a facut poc la ceva mai mult de un minut dupa lansare, intristand astfel zilele de sarbatoare din Pyonyang, si nu numai, prilejuite de aniversarea „bunicului poporului”.

In data de 12 aprilie, de la Centrul de Lansare a Satelitilor Sohae, din Tongchang-ri, s-a ridicat mandra la cer minunea Unha 3. Oficial, racheta purtatoare de sateliti menita sa duca o astfel de incarcatura pe orbita. Neoficial, racheta balistica intercontinentala capabila sa ajunga tocmai in Statele Unite.

Ei bine, dupa saptamani de negocieri mai mult sau mai putin publice si de amenintari mai mult sau mai putin voalate ale comunitatii internationale, coreenii din Nord au decis ca e momentul sa riste tot pentru a sarbatori cei 100 de ani de la nasterea lui Kim Il-sung, nenoro… adica „Presedintele”, „Soarele” sau „Parintele”.

Racheta Unha 3 s-a dovedit insa a fi un mare fas intrucat la ceva mai mult de un minut de la lansare s-a dezintegrat si a cazut in Marea Galbena. Este momentul in care rapoartele se cam contrazic, existand doua versiuni – in prima, racheta a facut poc imediat dupa desprinderea primului etaj, in timp de in al doilea ea a facut poc inainte ca respectivul etaj sa se desprinda sau chiar in timpul procesului respectiv.

In orice caz, este un esec rasunator al baietilor care se cred zei la Pyongyang, esec care dovedeste, inca o data, ca in Coreea de Nord nimic nu este ceea ce pare si ca acea capacitate rasunatoare a armatei comuniste este mai mult legenda decat adevar.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Primul F-35 olandez | FOTO
Next post Ultimul zbor al navetei spatiale Discovery