De ce trebuie sa fiti atenti la instructiuni inainte de decolare? Ca sa nu ajungeti ca prostii astia!

Read Time:1 Minute, 37 Second

Foto: Marty Martinez
Inainte de decolarea cu o cursa de linie, insotitorii de zbor prezinta cateva instructiuni de securitate. Practic, ne arata ce ar trebui sa facem in cazurile, foarte rare ce-i drept, in care apar probleme in timpul zborului.

Instructiunile astea sunt foarte scurte, dureaza cateva minute, dar cu toate astea foarte multi dintre pasageri le ignora cu gratie, majoritatea profitand de ultimele momente de acces la internet pentru a face chestii inutile.

Accidentul Boeingului B737 al celor de la Southwest ne arata, daca mai era nevoie, de ce nu trebuie sa fim prosti si de ce ar trebui sa ne „irosim” 3 minute pentru a fi atenti la instructiunile alea.

Unul dintre pasagerii cursei 1380 a filmat si fotografiat ce s-a intamplat in avion imediat dupa ce motorul numaul 1 a pocnit, iar imaginile sunt incredibile.

Ca sa intelegeti, avionul zbura pe la 10 mii de metri cand o pala a motorului s-a rupt si a fost „inghitita” in propulsor (asta din primele informatii), care a pocnit. Explozia a facut ca mai multe componente ale motorului sa fie aruncate spre fuselaj, care a fost avariat serios, iar un geam a fost spart.

A urmat depresurizarea si coborarea mastilor de oxigen. Din fotografiile pasagerului rezulta ca foarte multi dintre cei aflati la bord si-au pus mastile NUMAI PE GURA! Mi se pare incredibil faptul ca exista atat de multi inconstienti.

Poate ca este si vina noastra, a celor care scriem intr-un fel sau altul despre aviatie, ca nu insistam mai mult pe tema asta. Asadar, mai jos un scurt text cu caps:

NU FITI PROSTI! MASTILE DE OXIGEN SE PUN PE NAS SI GURA ATUNCI CAND SUNT COBORATE! CENTURILE DE SIGURANTA SE TIN CUPLATE PE TOATA DURATA ZBORULUI PENTRU CA INCIDENTELE NU SUNT PROGRAMATE SAU PREVAZUTE! FITI ATENTI LA CE VA SPUN INSOTITORII DE ZBOR! NU FITI PROSTI!

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “De ce trebuie sa fiti atenti la instructiuni inainte de decolare? Ca sa nu ajungeti ca prostii astia!

  1. Nu e de mirare. Legea lui Zappa (murphologie) zice ca „Pe Pamant sunt doua lucruri omniprezente: hidrogenul si prostii”.
    Si echipajul de cabina si prospectele din buzunarele scaunelor explica ce trebuie facut. Daca (unii pasageri) ar avea macar 5g de creier functional, ar fi atenti si ar retine si folosi macar una din informatii. Iar cei care au zburat de mai multe ori cu avionul ar trebui sa stie aceste lucruri pe de rost.
    Dar, sa termin intr-un registru optimist: Zambeste! Maine va fi mai rau! (tot murphologie).

  2. NU as fi asa drastic sa trag o concluzie despre toti acesti pasageri din cateva considerente:
    -In aceste poze/imagini se vede ca lumea deja pare usor „relaxata” ceea ce ma face sa cred ca deja avionul coborase in zona de confort sub 3000m (nu cred ca asa ar fi aratat asa o imagine la 10mii m in depresurizare)
    -Incerc un exercitiu mental, din reflex si fara sa vad niciodata instructajul si tot as fi pus masca in primul rand pe nas (principalul obiect respirator al omului 🙂 si inchid parateza)
    -In imagini cum am spus mai sus cred ca sunt in zona de presiunie buna, dar datorita panicii prin care au trecut , acest obiect, masca de oxigen, reprezinta singura barca de salvare pe care o au la indemana (in momentul asta daca o pui pe nas mai rau te deranjeaza)

  3. In apararea celor din poza care se intind pana in spate masca aia are 5 cm . Cei care au facut-o au fost chinezi sau romani cat mai putin material si cat mai profitabila la pret , cordon cat mai mic .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Aterizare de urgenta pentru un B737 dupa ce un motor „a explodat” in zbor
Next post Inca un incident cu un avion Blue Air