Operatorul roman Cobrex Trans a decis sa traga obloanele la scurt timp dupa ce anunta o curajoasa expansiune a rutelor.
Toate cursele au fost anulate, iar nefericitii care au avut ghinionul sa isi cumpere bilete asteapta sa isi primeasca banii inapoi.
„Operatorul aerian, Cobrex Trans, cu capital integral românesc, decide închiderea curselor de linie pe rutele București-Suceava, Suceava-Madrid (inclusiv retur) și București-Perugia, Perugia-Barcelona (inclusiv retur) din considerente operaționale. Rezervările de bilete pentru rutele menționate anterior nu vor mai fi disponibile începând cu 7 Iunie 2018.
Pe această cale, compania aeriană COBREX TRANS asigură toți clienții că vor primi integral suma achitată pentru bilete. Banii pot fi recuperați de la agențiile de turism care au furnizat bilete sau direct de la operatorul aerian prin intermediul unei solicitări din partea clienților la numerele de telefon: 004.0741.245.337 sau 004.0741.245.338”, se arata in comunicatul companiei.
Cazul Cobrex ar fi amuzant daca nu ar fi trist. Oamenii au in lot un singur avion, un Boeing B737-300 cu o vechime de 26 de ani. Iar cu acest unic avion isi doreau sa zboare pe patru rute internationale!
Habar n-am ce-a fost in mintea lor, nu exclud nici teapa cu totul caci chestia asta nu poate fi strategie. Cu un avion la patru rute, dintre care trei internationale, nu ai cum sa faci fata. Si totusi ei au vandut bilete, au incasat bani, numai ca n-au mai zburat.
Daca se afla printre voi oameni cu bilete la Cobrex as vrea sa ne tineti la curent cu procesul de recuperare a banilor.
Va spun cum functioneaza totul. Infiintezi un SRL si faci un plan de afaceri prin care obtii un imprumut mare (sa zicem cifra fictiva de 30 milioane $ dar se poate aplica cu mai mult succes cu sum mici de ordinul sutelor de mii $).
Daca este nevoie aduci aport personal sa zicem 10%. Din banii obtinuti cumperi bunuri de cateva milioane maxim 10-15 milioane. Restul ii folosesti sa iti platesti salarii grase tie insuti in calitate de administrator (sa zicem 50 mii $ pe luna) plus cheltui banii in complicitate cu alte firme (exemplu: firma X vinde kerosen cu 4 lei litrul – tu le spui sa te suprataxeze la 6 lei – diferenta de 2 lei imparti de comun acord cu ei – asa faci cu toate achizitiile). Soliciti servicii de consultanta de la firma unei rude de a ta si platesti milioane $ pentru consultanta bani care in fond sunt tot ai tai. Pe angajati ii tii fara stirea lor in concediu fara salar (adica le platesti salarul dar nu contributia la pensie) si nu platesti TVA-ul.
Dupa ce se termina banii firma intra in insolventa si banca si satul o executa. Ei recupereaza maxim 30-50% iar tu ramai cu averea personala. Prin lege ei nu se pot atinge de averea personala – de ce credeti ca au fost in Parlament proiecte de legi nematerializate pentru a executa silit datornicii din averea personala???
Dupa aceea deschizi o noua firma si repeti procesul. Daca nu mai poti fi administrator o faci pe un membru al familiei sau pe ceva boschetar platit.
De ce credeti ca toti patronii au firme in insolventa in timp ce ei au masini de lux case extraordinare yacht-uri elicoptere etc… Mergeti pe Ministerul Finantelor si introduceti CUI firmei. Toate sunt pe pierdere si pline de datorii… In schimb patronii traiesc exceptional.
Mult succes si tepe cat mai multe si mai stralucite.
Pare o reteta serioasa, credibila. Cu acte in regula cum s-ar zice! Combinatii, ar zice unii.