A treia stea pentru comandantul Aviatiei Militare

Read Time:1 Minute, 3 Second

sofSeful Statului Major al Fortelor Aeriene Romane, comandantul Aviatiei Militare din tara noastra, generalul Laurian Anastasof, a primit cea de-a treia stea.

Cu ocazia zilei de 1 Decembrie, „Sof”, asa cum i se spunea in perioada in care era pilot operativ, a fost inaintat la gradul de general locotenent.

Laurian Anastasof a fost unul dintre pilotii foarte buni ai Romaniei, accederea sa in cea mai importanta functie din aviatia militara fiind, la vremea respectiva, o surpriza foarte placuta pentru mine.

Pilot militar format la Baza 86 Aeriana Borcea, acolo unde a zburat 11 ani, in perioada 1990-2001, generalul Anastasof ocupa functia de Sef al Statului Major al Fortelor Aeriene de la sfarsitul anului 2013, inainte de acest moment el fiind timp de patru ani comandantul Bazei 71 Aeriene Campia Turzii.

Nu vreau sa fac un soi de elogiu, asa ca ma opresc aici. Am vrut doar sa marchez acest moment important.

P.S. Chiar daca nu sunteti la curent cu noutatile din aviatia militara, e posibil ca numele Laurian Anastasof sa vi se para cunoscut. Asta pentru ani de zile a fost unul dintre oamenii care ne-au incantat cu MiG-ul 21 la mitingurile aeriene. V-am spus doar ca a fost un pilot foarte bun.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “A treia stea pentru comandantul Aviatiei Militare

  1. Pentru ce a primit a treia stea ? Pentru ca lasa sa „rugineasca” 16 avioane MIG 29, care zac pe Kogalniceanu ? In loc sa faca ceva sa le reabiliteze ?

    1. MiG-ul 29 rugineste pe MK de 15 ani, Sof e comandant de nici macar 3 ani. Si cam care ar fi logica reabilitarii a 16 avioane bimotor cu un cost mai mare decat cel al achizitionarii unei noi escadrile de F-16?

      Asta ca sa nu mai vorbesc despre costurile exploatarii a trei tipuri diferite de supersonice… Sau poae va place situatia Bulgariei, care zboara cu 5 bucati de 29, vreo 8 Su-25, un L-39 si pana anul trecut vreo 5-6 MiG-uri 21.

      1. Problema este alta din punctul meu de vedere, shit-urile alea sunt cat de cat compatibile cu frecventele si IFF urile NATO ? Eu zic ca nu, te pisi contra vantului fara avionica vestica. Cum ai manca fasole cu betele, furculita fiind ceva de vis….MIG-urile Lancer sunt pericol fata de 29 -le castravetesc

  2. Bine dar ce mare chestie a facut de l-au ridicat astia in grad. Trebuie sa faci -sa ai merite deosebite pentru asa ceva. Acum cu bugetul ala rupt in fund merita „jeneralul” asta bani mai multi ?

    1. In primul rand, functia lui reclama un grad mai mare. Daca suntem de acord ca generalul „plin” trebuie sa fie comandantul armatei, deci al SMG, ar trebui sa fim de acord ca cei care comanda „armele” ar trebui sa aiba cate trei stele.

      In al doilea rand, daca e plina rezerva de instelati fara nicio zi de armata, un fost pilot militar, fost comandant de baza aeriana, actual comandant de stat major, ce are cursuri de pregatire si perfectionare si asa mai departe cred ca merita de asemenea a treia stea. Acum a ajuns si el la nivelul lui iordanescu, dar este inca sub oprea 🙂

  3. Chiar ma intreban cum de a ramas singurul sef de stat major cu doua stele. Marina si Terestre au fost inaintati in vara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Kuwaitul cumpara 28 de Super Hornet
Next post Cam asa se face: Finlanda pune accentul pe offset in viitoarea achizitie de avioane de lupta