US Navy vrea un avion nou pentru portavioanele nucleare

Read Time:1 Minute, 7 Second

Marina Militara a Statelor Unite, US Navy, vrea un avion nou, unul care sa poata inlocui, din 2030, deja batranele Boeing F/A-18E/F Super Hornet si EA-18G Growler.

In acest sens, marinarii americani au trimis producatorilor un RfI (Request for Information – Solicitare de Informatii).

Noul avion nu trebuie sa fie neaparat nou, fiind acceptate si propuneri de „modernizare radicala” a aparatelor aflate in uz, si nu trebuie sa fie neaparat unul cu echipaj uman, semn ca yankeii iau tot mai in serios folosirea dronelor in locul aparatelor clasice.

„In momentul de fata, cautam doar informatii”, a tinut sa precizeze amiralul Donald Gaddis. Astfel, un program de dezvoltare a avionului nu exista acum, insa el ar putea fi lansat in anii urmatori, in functie de reactia producatorilor.

Totusi, in jurul anului 2030, Super Hornet-urile vor ajunge la finalul resursei de zbor, astfel ca Marina, dar si Infanteria Marina (US Marines) vor avea nevoie de un inlocuitor. De asemenea, si Fortele Aeriene (US Air Force) iau in considerare posibilitatea de a incepe dezvoltarea urmasului lui F-22, asa ca nu ar fi exclus un nou proiect comun intre cele trei forte, pe modelul F-35.

Problema cea mai mare este cea financiara, astfel ca cei care speculeaza cu privinta la viitorul aviatiei militare dau ca sigura constructia unei drone.

Foto: Boeing F/A-XX

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Ultimul zbor al navetei spatiale Discovery
Next post Aeroport international la Adunatii Copaceni, gata in 2015