Rusii vor asigura sprijin logistic pentru MiG-urile 29 bulgare

Read Time:59 Second

Foto: Ashley Wood, U.S. Air Force
Rusii de la RSK MiG au fost desemnati castigatorii unei licitatii cu un singur ofertant ce viza contractul de asistenta logistica pentru flota de MiG-29 a Bulgariei.

Ministrul Apararii de la Sofia, Krasimir Karakachanov, a semnat acordul cu firma rusa in data de 6 martie, scriu cei de la Jane’s.

Bulgarii au anuntat licitatia la inceputul lunii decembrie a anului trecut, insa s-au lovit de un mic impas dupa ce o companie din Ucraina a acuzat modul in care se incearca atribuirea contractului catre rusi.

Problemele acestea au fost depasite, nu se stie cum, si RSK MiG a primit de lucru.

Astfel, in urmatoarele 48 de luni, cele 15 MiG-uri 29 bulgaresti care exista teoretic in dotare, vor fi reparate si intretinute in stare de zbor de catre compania din Rusia.

Cum contractul de fata e pe patru ani, tind sa cred ca licitatia pentru multiroale va fi amanata din nou de vecinii de la sud de Dunare, mai ales ca n-au parut niciodata extrem de convinsi ca vor sa mearga pana la capat cu ea.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

20 thoughts on “Rusii vor asigura sprijin logistic pentru MiG-urile 29 bulgare

  1. Noi am fost şmecheri,am lăsat MIG-urile 29 să putrezească,sau le-am dat la fier vechi.Viziune şi charismă,tată !

    1. Mister esti foarte convins de ceea ce afirmi, io zic ca nu aveai ce tine / prelungi resursa MIG-ului fara aportul direct sau indirect al mother Russia, tocmai cand sustineam pe basarabeni impotriva militiilor rusesti sau banditilorr platiti de Kremlin, idem si cu sub-ul Kilo si nu numai.
      Asta-i certitudine !
      Panimaiesi ?

        1. Ai o logica de spargi, piesele de unde au venit la polonezi ?

          Ei nu fabrica nimic pe MIG-uri si nici nu aveau habar sa faca.

          Mai desfa-te si tu pe la biblioteca sau pe net sa-ti updatezi datele…..

          Si dupa ce reusesti, te intorci si povestesti povestile cu MIG-ul polonez,

          1. Au venit de la rusi ba desteptule? Au cules de peste tot de prin Europa. Cum majoritatea au renuntat la Miguri inca sunt piese cacalau pe piata. Numai de la moldoveni daca luam si ne asiguram resursa semnificativ, nu-i mai pun la socoteala pe cehi, slovaci, unguri chiar si ucrainieni. Vezi ca esti habarnist cu aere de cunoscator.

  2. Mise pare mie s-au bulgarii i-au luat pe ăștia din nato de fraieri. Slavă Domnului că sa terminat telenovela și acum putem dormi liniștiți.

  3. Hai să judecăm la rece:Rusia se cacă pe USA,şi cu noi se şterge la cur ;China,în schimb,face invers.Restul e tăcere……..

    1. Man, judeca ce vrei tu la microundele tale. Toti se caca pe mother Russia si hapcii ei. Vezi UK si sustinerea pe care o are din partea tuturor.
      Asta cu MIG-uri RK-uite de cioloveci se pisa lumea, who cares ? ! To no one !

  4. @MIG LANCER…nu compara ce face Aerostar cu Lancer-ul, mare maestre cunoscator de miguri !! MIG-29-le e foarte complex, nu oricine poate sa faca fara o cunoaster sau confom cu ce da producatorul, aici se vede ca dai cu mucii in fasole.

    La gandirea ta e indeajuns sa ai piese ?

    Du-te pe alte forumuri si imprastie cunoasterile tale elocvente.
    Si fara jigniri mestere daca stai pe pista la Bacau nu inseamna ca le stiii!

  5. Bai cacahuete, puteam sa lucram cu polonezii pe RK, puteam moderniza Sniperele impreuna cu polonezii la standard Sniper, atata timp cat ei inca fac RK pt ale lor puteam s-o facem si noi cu ei si mai puteam sa le integram Sniper-ul in flota lor, impreuna cu israelienii. Dar atata timp cat tu nu implementezi un produs in aviatia ta, nici clienti nu vei gasi pe piata pt acel produs. Cand Sniperul a fost ucis imediat inainte de trecerea la implementare pe flota existenta s-a facut cea mai mare prostie. Cu Sniperul s-a intamplat exact ce se intampla cu orice produs performant de productie autohtona. Tendinta este sa moara tocmai dupa demonstrarea performantelor, mai ales a celor care au performante peste medie.

    Asa ca mai cacahuete, ia-ti ideile ilogice, da cu putina sare pe ele si baga-ti-le in fund.

    1. Bai Lance-a-lot, iarasi confunzi Aerostarul cu Lancerul cu ce vrei tu sa fie.

      Nu te mai da mare, ca de fapt esti pe langa, esti si ne-cioplit( ca asa-i la noi) daca nu inghite cibeva rahaturile trebuie sa o ia si o injuratura…Bravo Lance-a-lot !

      Mai cauta pe unde vrei ca polonezii au avut tot ajutorul rusilor, si nu numai piese de schimb, spre deosebire de rumanii care spurca pe forumuri..

  6. Ia de-aici ba pardafule, da cu search pe google:
    Poland’sMilitary Aviation Works No. 2 (WZL-2) in Bydgoszcz

    Este „Aerostarul” lor, responsabil cu RK-ul migurilor 29. Fara ajutorul rusilor, ca nu se suporta, nu de-alta.

    Acum du-te si plangi cu fata-n perna.

    1. dimineata era sa-ti versi cafeaua…Lance-a-lot … si a aparut si caracterul care este…. din pacate, deci continuand ”ideea” cu gasesti cu duiumul, citez:

      ”The dominant aim of Polish foreign and security policy has been to become a member of NATO. Leading Polish experts consider that this should be the most’important factor in dealings with Russia, especially in the military–technical sphere. There should therefore be no obstacles to purchasing certain types of arms in Russia if they correspond to those of NATO members or permit cooperation with NATO. At the same time Russian arms should be competitive in performance and Poland should get consent for third-party sales of any arms or spare parts produced with Russian partners. … The general improvement in Russian–Polish relations, the first signs of which appeared at the end of 1995, may promote mutually profitable military–technical cooperation between the two countries. However, in the short term it is likely that controversies over the enlargement of NATO will dominate relations between them and block their further development.”

      site-ul e secret, dar daca ma rogi frumos poate iti zic…
      haide pa !

      1. Ba ej nebun? Si ce demonstrezi cu asta? Poate-mi aduci si vreo dovada ca polonezii isi fac RK la rusi. Iarta-ma ca te intreb, ce varsta ai?

        Poate-mi spui si de ce bulgarii au luat in considerare RK-ul migurilor la polonezi, ca sa ajunga de fapt prin invaluire la rusi?

        Piata e plina de Miguri 29 retrase, polonezii nu numai ca-si fac RK singuri, dar au si piata larga de achizitie pe ce componente vrei tu, nu au nevoie de rusi pt asta. Polonezii nu au luat nici macar de la noi mare lucru, cred ca max 2-3 motoare, acum vreo doi ani cred, cand au mutat Migurile de la MK si le-au aliniat in fata hangarelor cu motoarele la vedere, toate erau cam intregi. Deci polonezii daca vor sa ia, pot sa ia lejer de la noi, de la unguri si mai ales de la ucrainieni fara nici o greata, ca au de unde. Nu e nevoie de rusi.

        Iar cu rusii, stai linistit, relatiile-s moarte si ingropate, textele cu care vii tu sunt scrise de vreun copil.

        1. nebun ?!!…bai patriotule, adica iti dau de un site si sunt acum si ”nebun”

          imi sustin p.d.v. si e rau ?!

          …..uite inca una chiar pe un site important asta in ’97…

          ”Also on December 12, Polish Defense Minister Janusz Onyszkiewicz announced that Russia would be supplying engines and other parts and services to support and upgrade Poland’s MiG-29 and Yak aircraft, again as part of Russian debt reduction. In addition, Poland is in the market for a new multi-role fighter.”

          iniante de asta era asa…

          ”’According to a December 12 report from Russia’s ITAR-TASS news agency, Poland is investigating the possibility of producing Russian Sukhoi Su-39 close air support aircraft, the Russian equivalent of the American A-10. The deal would contribute to reducing Russia’s $2 billion debt to Poland. According to an unnamed „head of the military-industrial complex” cited by ITAR-TASS, negotiations have been carried out, not only with Polish aviation and military experts, but also with leaders of Poland’s Solidarity movement who allegedly support the Russian proposal”

          oi fi eu nesuferit ..dar cand stiu ceva…asa este !!!

          Logica imi spune ca NU AVEAU cum sa-si faca singuri aeroplanele alea sa fie zburate sau cum doriti functionale, si MIG-29 NU SE COMPARA cu Lancer-ul ala amarat.

          Si sigur tot nu-i bine,asa-i ?

          1. Mai baiatule, tu ori ma crezi naiv, ori ma crezi prost. Tu vii cu stiri din ’97 cand atat ei cat si noi si toti din fostele state comuniste aveam relatii bune cu rusii? Si in plus, este vorba despre plata unei datorii a rusilor catre polonezi si reducerea ei, pe care polacii au vrut-o platita partial in motoare si alte servicii. Ce inseamna asta, ca depindeau sau ca depind acum de rusi? Prostii.
            Polonezii sunt autonomi iar ceea ce facem noi cu Lancerele noastre fac ei cu 29-le lor. Punct. Fara rusi.
            In concluzie, puteam si noi sa avem Migurile noastre 29, Sniper. Le trimiteam la polaci pt revizii iar de modernizat le modernizam aici, atat pe ale noastre cat si pe ale lor. Motivele pt care nu s-a vrut sa se mearga pe Sniper nu stau in picioare, indiferent cum ai pune problema.

            Daca vrei sa intelegi, bine, daca nu, eu am incheiat aici.

  7. Va certati degeaba, domnilor. Motivele care au dus la picarea Sniperului sunt simple. Romania avea un numar mic de MiG-29 si nu se justifica investitia in ele, mai ales ca nu aveam si nu avem capacitatea de a face mentenanta in tara. Producatorul rus a blocat oferirea pachetului Sniper la export iar asta a facut ca partenerii proiectului sa se retraga.

    Polonezii au avut si au mentenanta lui 29 integrata in industria nationala, iar piesele de schimb si subansamblele necesare reparatiilor le-au luat, in foarte mare parte, prin canibalizarea flotei de avioane luate din Cehia si Germania.

    La momentul la care vorbim de proiectul Sniper, inceputul anilor 2000, nu se punea problema ca Ucraina sa ne vanda piese de schimb sau sa ne faca mentenanta la 29.

    1. 18 Snipere ar fi fost un nr mic, secondate de Lancere? Tu cate Lancere crezi ca avem azi sau am avut in ultimii 5-6 ani? Iti spun eu, am avut 20 de Lancere C si mai avem 19, restul sunt duble, deci nule. De fapt Sniperul ar fi fost specializat pe aer-aer, asemenea Lancerelor C. Cate Lancere C am avut noi maxim? Fix 25, care ar fi fost net inferioare celor 18 Snipere. Si nu vorbesc numai de manevrabilitate, radar mai performant cu antena mai mare dar si de Python V. Deci se justifica? DA, se justifica, indiferent daca faceam mentenanta in tara sau la polonezi, le trimiteau si ei pe ale lor la noi pt modernizare. Mai ales ca noi si polonezii avem acelasi dusman…

      Producatorul rus a blocat oferirea pachetului Sniper la export? Nu am auzit prostie mai mare. Pachetul era de productie israeliana cu aport romanesc, cum au blocat rusii un pachet ce nu avea treaba cu ei? Singurul lucru pe care l-au blocat rusii a fost mentenanta si piesele de schimb, atat. In rest, nu aveau parghii.
      Da, la momentul acela nu se punea problema ca Ucraina sa ne ofere piese si sa faca mentenanta, dar pe langa noi au trecut vreo 21 de Miguri 29 in resursa de la moldoveni, iar noi am ramas pasivi. Alea 21 Miguri-29 ne aduceau pana azi cand s-a marit piata… Ucraina, Ungaria, in curand Bulgaria, poate si Slovacia.
      Deci se putea, dar nu s-a vrut!

    2. Din cate stiu eu, si ma poti contrazice daca ai informatii mai bune, nu s-a pus niciodata problema de Sniper SI Lancer ci de Sniper SAU Lancer. Optiunile erau de a moderniza 29 si de a retrage 21 sau de a moderniza 21 si de a retrage 29.
      Mentenanta la polonezi nu stiu de unde ai informatia ca se putea. Polonezii nu au facut pana acum decat mentenanta avioanelor lor, n-au reparat nimic din straini. La bulgari s-au bagat abia acum si, daca nu ma insel, doar in RK-ul motoarelor, nu al celulelor.
      Ca sa modifici un avion iti trebuie acordul producatorului. Cu atat mai mult cu cat vrei sa oferi pachetul de modernizare la export, iar el concureaza direct cu unul al RSK MiG.
      29 moldovenesti nu prea erau pentru noi, mare parte din ele s-au dus in State tocmai pentru a nu ajunge pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post A day at The Royal Air Force Museum – London
Next post Romania va avea centru regional de mentenanta pentru elicopterele Black Hawk