Romania a devenit membru al ENJJPT

Read Time:43 Second

Romania a devenit recent cel de-al 14-lea membru al programului ENJJPT (Euro-NATO Joint Jet Pilot Training).

Pentru a putea atinge acest statut tara noastra a avut nevoie de aprobarea celorlalti 13 parteneri ai programului – SUA, Marea Britanie, Turcia, Canada, Italia, Germania, Olanda, Belgia, Norvegia, Danemarca, Grecia, Portugalia, Spania. Spaniolii au fost, pana acum, ultimii acceptati in program, tocmai in 1996.

Dar ce este ENJJPT si de ce ne-a interesat sa devenim parteneri?

Ei bine, vorbim despre un program de pregatire in comun al unora dintre statele membre NATO cu baza la 80th Flying Training Wing (FTW) de la Sheppard Air Force Base, Texas.

ENJJPT e impartit in patru programe de pregatire distincte. Pentru pilotii operativi, pentru instructori si, pentru ca nu stiu cum sa le traduc le dau denumirile originale, Introduction to Fighter Fundamentals si IFF Upgrade Instructor Pilot.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

6 thoughts on “Romania a devenit membru al ENJJPT

  1. Asta nu ne ajută cu nimic. Ne ducem acolo,zburăm cu F-16 block 60+ și cînd venim în țară tot pe mig21 zburăm. Ce-am învățat se duce pe apa sîmbetei.

    1. Sa nu mai vorbim de faptul ca odata ajunsi acolo pilotii o sa ramana acolo. Nu ca piloti ca illegal nu poti lucra ca si pilot dar gasesti de lucru destul la negru: landscaping, constructii, restaurante, zugravi, montat gresie, faianta, mochete si linoleum chiar si soferi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Avioane noi cu motoare second-hand. Ghici unde?
Next post Unde zboara vulturii (VI)