Asociația EUROAVIA București organizează în perioada 12-14 mai 2017 cea de-a VI-a ediție a proiectului Rocket Workshop, alături de Aeroclubul României și cu susținerea AIRBUS HELICOPTERS România, Turbomecanica şi Flavours. Evenimentul de tip concurs constă în participarea a 100 de studenți din Universitatea POLITEHNICA din București, împărțiți în echipe a câte 5 participanți, la un proiect ce vizează construirea unor rachete, urmând apoi lansarea acestora pe Aerodromul Clinceni, unde se vor bucura de susținerea unui public entuziast.
Cele 20 de echipe vor fi formate aleatoriu, lucru ce îi va ajuta pe participanți să iși dezvolte atât abilitățile de comunicare, cât și capacitatea de analiză asupra ideilor și deciziilor propuse de ceilalți membri, lucrul în echipă fiind un punct cheie al acestui proiect. Principalul scop al Rocket Workshop 2017 este formarea unei unități între studenți pe baza unei pasiuni comune: rachetomodelismul.
Rocket Workshop 2017 se va desfășura pe perioada a 3 zile:
12 mai: Echipele participante vor lua parte la un training specializat condus de o serie de experți, printre care și fostul campion mondial la rachetomodelism și absolvent al Facultății de Inginerie Aerospațială, Radu Constantin. Acesta, alături de echipa sa, le va împărtăși din experiență și îi va învăța să calculeze diferiți parametri necesari pentru zborul unei rachete;
13 mai: Studenții vor construi cele 20 de rachete în sălile puse la dispoziție de Facultatea de Inginerie Aerospațială sub atenta supraveghere a îndrumătorilor;
14 mai: În prima parte a zilei va avea loc lansarea rachetelor construite, în timp ce premierea echipelor câștigătoare va fi după-amiaza, ambele activități fiind desfășurate în prezența publicului nerăbdător să vadă performanțele rachetelor, la Aerodromul Clinceni.
Câștigătorii Rocket Workshop 2017 vor fi stabiliți în urma unui punctaj bazat pe corectitudinea calculelor, design-ul rachetei, altitudinea maximă atinsă, timpul de zbor și integritatea oului de prepeliță. Rachetele vor avea în partea superioară, în interiorul fuselajului, un ou de prepeliță alături de o parașută: la aterizarea rachetei înapoi pe sol, oul trebuie să rămână intact.
La Rocket Workshop 2016, înălțimea maximă atinsă a fost de peste 400 de metri, iar timpul maxim de zbor a fost înregistrat la peste o oră.
Pe data de 14 mai, începând cu ora 10:00, vă așteptăm la Aerodromul Teritorial București “Aurel Vlaicu” – Aerodrom Clinceni, în număr cât mai mare, pentru a susține studenții POLITEHNICII în cea mai amplă provocare extracurriculară, plină de voie bună, dinamism și momente surprinzătoare! Intrarea este deschisă publicului pasionat şi doritor.
Pentru a afla mai multe detalii despre eveniment, echipa Rocket Workshop 2017 vă invită să urmăriți atât pagina evenimentului, cât și a EUROAVIA București. Pentru a afla mai multe despre activitatea desfăşurată de EUROAVIA, vă invităm să accesați website-ul.
Succes baietilor si un shou cat mai placut pentru spectatori !
Fara suparare,de rachetomodelism se ocupau,in trecut,pionierii din ciclul gimnazial.La studenti pretentiile sunt la „ducted fan aircraft sau helicopter”.
Studentii de la facultatea similara din Praga:
http://www.skyleader.aero/en/ul-39-albi/