Christian Heinzmann – care a ocupat poziţia de CEO privat la Tarom din 2012 şi care a fost revocat din funcţie, în martie anul acesta, în urma unei decizii a board-ului – a dat în judecată compania.
“Ca urmare a demiterii, Christian Heinzmann a intentat o acţiune în justiţie. În consecinţă, justiţia este cea care va decide pe această temă”, potrivit oficialilor companiei.
Şi Tiberiu Şiclea, care a fost revocat din funcţia de membru în CA în acelaşi timp cu Heinzmann, a dat în judecată compania, potrivit datelor de pe site-ul portal.just.
Din 22 martie, conducerea interimară a companiei a fost preluată de Gabriel Stoe, care ocupa de un an poziţia de director financiar la Tarom (plătit cu 5.400 de euro pe lună) şi din 2013 pe cea de consilier al directorului general (Sorinel Ciobanu) în cadrul Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureîti, potrivit datelor din CV-ul lui.
Marţi, la Tarom, a avut loc o şedinţă a consiliului de administraţie, în care s-au votat criteriile alegerii noului CEO, care nu au fost făcute publice până acum.
Deşi a fost revocat ca CEO, Christian Heinzmann, este încă membru în consiliul de administraţie şi participă la şedinţele board-ului. El aşteaptă să i se plătească suma de 60.000 de euro, stipulată într-o clauză a contractului legată de revocarea înaintea finalizării mandatului.
În 2015, Tarom a avut o cifră de afaceri de circa 313 milioane de euro şi pierderi de 9,3 milioane de euro (de 2,9 ori mai mici faţă de 2014 îi de 3,1 ori mai mici faţă de 2013).
Via gandul
Eu zic sa-i puna pe aia din board sa plateasca aia 60.000 EUR ca nu sunt pe tarlaua lor. Si dupa ca ce nea Heiz asta a redus pierderile il dau jos? Pai nu trebuie sa se ia cineva de nea Stroe ala?