VIDEO | Lockheed Martin a transformat F-16 in F-21 pentru licitatia din India

Read Time:1 Minute, 5 Second

Gigantul Lockheed Martin a prezentat recent „noul” F-21. „Noul” pentru ca nu este altceva decat o rebranduire a clasicului F-16 Fighting Falcon.

Potrivit comunicatului oficial, vorbim de cea mai avansata varianta de Viper, porecla data de piloti F-ului 16, una adaptata necesitatilor Fortelor Aeriene Indiene.

Ar fi un model cu o serie de imbunatatiri fata de cea mai moderna varianta, F-16V, doua dintre acestea fiind vizibile cu ochiul liber: cockpitul similar cu cel al lui F-35 si sonda pentru realimentare in aer care va iesi din lateral, din zona rezervoarelor conforme.

Lockheed a semnat un parteneriat cu indienii de la Tata pentru a forma un joint venture ce ar urma sa asambleze viitorul F-21 in India, indeplinind astfel cel mai important criteriu al cumparatorilor.

Totusi, ramane de vazut cand anume vor lansa indienii programul MMRCA v2 iar daca o vor face pana la urma, daca Lockheed va avea vreo sansa.

Asta pentru Fortele Aeriene Indiene au o flota extrem de pestrita, iar achizitionarea a altor 100 de aparate de lupta diferite de cele utilizate in prezent n-ar face decat sa sporeasca nivelul cheltuielilor, beneficiile fiind totusi discutabile.

Poate si de aceea F-21 nu exista decat ca promisiune, lucrarile urmand a demara doar daca va fi relansat procesul de achizitie.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

7 thoughts on “VIDEO | Lockheed Martin a transformat F-16 in F-21 pentru licitatia din India

  1. Indienii nu ar avea nevoie de F-16,îl au pe Tejas MK2,care este fabricat local și mult mai ieftin. Ăștia să bage banii în dezvoltarea unui avion de genV sau intrarea în programul Tempest,că de la zeii Gangelui,no să vadă nicio Vimană. Că tot vorbim de F16,cică un F2B japonez sa „înecat” astăzi. Namaste.

  2. Nu e doar o rebranduire a lui F-16, este practic un alt avion, e altceva și față de varianta „V”. Are cabina lui F-35, ii lipsește doar invizibilitate a. Cine spune despre F-16 că este un avion vechi, depășit nu are nimic în comun cu aviația. F-16 V nu este același avion cu F-16 A precum acest F-21 nu ar fi același avion cu F-16 V. F-21 chiar este o bestie.

    1. Momentan e o randare pe PC. Si despre F-16V se spune ca e alt avion fata de Block 50, dar parerile sunt impartite. Pana la urma depinde foarte mult de utilizarea lui. Daca iei F-16V cu AESA si luminite roz si-l folosesti la Politie Aeriana, cum vrea Slovacia, nu-i nicio diferenta operationala intre el si un A/B MLU-izat.

      1. Asa poti sa iei si F-22 si-l folosesti doar la politie aeriana, nu-i nicio diferenta operationala intre el si Mig-21. Diferentele de care vorbeam stau nu numai in avionica dar si in felul in care zboara, deci practic e alt avion. Can deja vine cu alta greutate, alt motor si alta putere deja zboara diferit. Legat de randarea aceea, este facuta in conformitate cu realitatea de LM. Adica in caz ca se materializeaza, asa va arata.

  3. De ce F-21?Pentru ca F-20 ocupat,derivat din F-5.Fiecare are pct. sale comune cu aviatia,pt. mine aerodinamica.Trebuia calculat corect volumul fuselajului, sa fi incaput si rezervoarele.Nu asa cu adaugiri.
    Eu, la salonul indian, ma asteptam sa fi fost prezentat in sfarsit motorul Kaveri.Dar ti-ai gasit!Unde-i nu-i putinta,geaba torni banii cu galeata.

    1. Rezervoarele conforme de pe F-16 nu au niciun impact negativ pe aerodinamica avionului, sunt chiar un plus pentru ca pot fi montate sau nu, in functie de necesitate. Daca erau integrate zbura cu ele tot timpul. Deci sunt un plus mai degraba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Elvetia are prima femeie pilot operational pe avioane de lupta F-18
Next post 1.289 de kilometri pe ora cu avionul de pasageri. Cum a ajuns un Boeing B787 sa zboare cu aceasta viteza