Turcii au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea Hurjet

Read Time:1 Minute, 9 Second

Turcii au realizat ca fabricarea de avioane moderne nu e o treaba foarte usoara si ca au nevoie de ajutor extern, industria nationala nefiind pregatita pentru a acoperi toate solicitarile.

Astfel, exista informatii ca a fost lasata o invitatie oficiala catre Malaezia pentru a se implica in programul trainerului avansat Hurjet.

„Malaezia poate contribui prin capacitatea ei de a produce componente. Avem nevoie de un partener international, este un proiect prea mare, nu doar pentru Turcia”, a declarat recent Temel Kotil, fostul CEO al Turkish Airlines.

Hurjet se doreste a fi un avion reactiv pentru antrenament avansat si atac usor, priectul fiind destul de asemanator cu T-7A Red Hawk, viitoarea platforma de antrenament a americanilor.

Momentan exista un mock-up ce a fost prezentat in cadrul mai multor expozitii nationale si internationale si planuri ambitioase.

Stiu ca exista foarte multi nationalisti entuziasmati de drumul spre dictatura pe care a apucat-o Turcia care au salutat noile programe din domeniul aeronautic.

Este insa extrem de dificil pentru o tara relativ mica si saraca sa dezvolte de una singura astfel de proiecte, mai ales cand nu are experienta Suediei, singura exceptie notabila, in acest domeniu.

Problemele din dezvoltarea Hurjet ridica serioase semne de intrebare cu privire la TF-X, platforma de generatia V la care turcii viseaza tot mai mult dupa ce au fost scosi din programul F-35.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Turcii au nevoie de ajutor pentru dezvoltarea Hurjet

  1. Programul „HURJET”,se află în întîrziere datorită sancțiunilor americane și europene aplicate turciei care a cumpărat S-400. Acum turci vor să aducă și alți parteneri în program,ca să mai scadă din costuri. Sa vedem dacă se prinde careva. Namaste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Tarom va primi 195 de milioane de lei ca ajutor de stat
Next post „Leii din Sud”, a doua escadrila de F-35 a Israelului