Serviciul Român de Informații vrea să cumpere elicoptere medii/grele

Read Time:2 Minute, 23 Second

Serviciul Român de Informații, prin UM 0929, a lansat o licitație privind achiziționarea a minim 3 și maxim 6 elicoptere medii/grele multifuncționale pentru uscat și navale.

SRI vrea să folosească viitoarele elicoptere pentru intervenții antiteroristem dar și pentru transport personal – MSU/C – Managementul situațiilor de urgență/criză.

Conform anunțului oficial de pe platforma de profil, anunțul SRI a fost publicat în data de 28 mai.

Valoarea acordului cadru a fost stabilită în intervalul 407.500.000 – 815.000.000 lei și depinde, probabil, de numărul de aparate pe care Serviciul le va achiziționa.

O prevedere importantă spune că furnizorul elicopterelor ”trebuie să dovedească (,) că a furnizat în ultimii 5 ani produse similare cu cele ce fac obiectul acordului – cadru care se atribuie prin prezenta procedura și/sau produse superioare din punct de vedere al complexității și scopului. Prin produse similare autoritatea contractantă întelege elicoptere medii/grele multifuncționale şi/sau alte produse care sunt destinate unor utilizări identice sau similare cu o valoare cumulată totală în lei, fără TVA, cel puțin egală cu 540.000.000,00 lei fără tva.”

La prima vedere, această licitație pare extrem de asemănătoare cu cea a Ministerului de Interne pentru elicoptere medii/grele ce a fost câștigată de polonezii de la PZL, cu S-70i Black Hawk.

Astfel, nu ar fi de mirare dacă Black Hawk ar deveni viitorul elicopter al SRI.

Iată și ce spune anunțul licitației:

”Furnizare minim 3 – maxim 6 complete elicoptere medii/grele multifuncționale, respectiv elicoptere medii/grele multifuncționale pentru uscat (intervenție antiteroristă), elicoptere medii/grele multifuncționale naval (intervenție antiteroristă) și elicoptere medii/grele multifuncționale pentru uscat (transport personal – MSU/C – Managementul situațiilor de urgență/criză), în vederea executării misiunilor specifice în condiții de siguranță aeronautică. Orice posibil candidat/ofertant are dreptul de a solicita clarificări privind documentația de atribuire cu 10 zile înainte de termenul limită pentru depunerea candidaturilor/ofertelor. Autoritatea contractantă va răspunde, cât mai repede posibil, la orice clarificare solicitată, într-o perioadă care nu va depăşi, de regulă, 3 zile lucrătoare de la primirea unei astfel de solicitări din partea operatorului economic. Fără a aduce atingere termenului de 3 zile lucrătoare menționat mai sus, în măsura în care clarificările sunt solicitate în timp util, răspunsul autorităţii contractante la aceste solicitări trebuie să fie transmis nu mai târziu de 6 zile înainte de data-limită stabilită pentru depunerea candidaturilor/ofertelor. În cazul în care operatorul economic nu a transmis solicitarea de clarificare în timp util, punând astfel autoritatea contractantă în imposibilitate de a respecta termenul de 6 zile prevăzut mai sus, aceasta din urmă va răspunde la solicitarea de clarificare în măsura în care perioada necesară pentru elaborarea şi transmiterea răspunsului face posibilă primirea acestuia de către operatorii economici înainte de data-limită de depunere a candidaturilor/ofertelor. Orice solicitare de clarificări trebuie transmisă in format editabil, în SEAP, semnată cu semnătură electronică extinsă.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Primele avioane F-16 norvegiene vor ajunge în România anul viitor
Next post MiG-urile 21 revin pe baza de la Borcea