Detasamentul Carpathian Pumas, operational in Mali

Read Time:1 Minute, 1 Second

Detasamentul Carpathian Pumas, aflat in misiune sub egida ONU in Mali, este operational incepand de luni.

Fortele Aeriene Romane au anuntat prin intermediul unui comunicat de presa ca a fost declarata IOC – initial operational capability – si ca echipajele romanesti pot executa misiuni de evacuare medicală și căutare-salvare (MEDEVAC/CASEVAC).

„Luni, 21 octombrie, a fost declarată capabilitatea de operare inițială a detașamentului „Carpathian Pumas” aflat în misiune în Mali, prin care militarii români pot executa misiuni de evacuare medicală și căutare-salvare (MEDEVAC/CASEVAC) la solicitarea reprezentanților ONU, cu un elicopter echipat cu aparatură medicală și, în funcție de cerințele operaționale, cu un al doilea elicopter în configurație escortă.

Conform procedurilor necesare declarării capabilității de operare inițiale, personalul navigant a executat zboruri de recunoaștere și familiarizare în zona de operații atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, și a desfășurat exerciții de evacuare medicală în teren, cu partenerii germani.

Militarii români vor continua pregătirea pentru declararea capabilității de operare finale până la începutul lunii noiembrie și asumarea celorlaltor tipuri de misiuni, în conformitate cu mandatul misiunii Multidimensionale Integrate de Stabilizare în Republica Mali MINUSMA, precum transport de trupe, materiale și tehnică de luptă, inserție, extracție și patrulare aeriană.”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Detasamentul Carpathian Pumas, operational in Mali

  1. Cautare Salvare este SAR (Search And Rescue).MEDEVAC si CASEVAC sunt misiunidiferite si presupun transportul persoanelor bolnave sau ranite catre o facilitate medicala. SAR este o misiune mai complexa, ce necesita alta pregatire, alte echipamentesi alteproceduri. Ar fi de asreptat ca. SMFA sa fie mai riguros cu terminologia folosita, nu sa arunce expresii la intamplare doar pentru ca dau ine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Directorul SSAvC a fost numit in fruntea Tarom
Next post Ucraina ar fi interesata de avioanele braziliene