Brazilia și-a vândut portavionul la licitație

Read Time:1 Minute, 15 Second

Marina Militară Braziliană a încasat 10,5 milioane de reali, în jur de 1,8 milioane de dolari, din vânzarea portavionului Sao Paulo la licitație.

Cumpărătorul este o companie privată care, cel mai probabil, va dezmembra portavionul și va valorifica materialele din care a fost construit.

Nava, cumpărată în anul 2000 din Franța pentru 30 de milioane de dolari, a avut o carieră extrem de scurtă în America de Sud.

Fostul portavion francez Foch, redenumit Sao Paulo după transferul în Brazilia, avea o vechime apreciabilă, întrând în serviciu tocmai în 1963.

Din cauza vechimii avea o mulțime de probleme, iar la numai 5 ani de la intrarea în efectivul marinei braziliene a fost afectat de un incendiu ce a dus practic la scoaterea portavionului din serviciu.

A stat în reparații până în 2010, când a ieșit la teste pe mare, iar după 2 ani a suferit un nou incendiu. A fost momentul în care oficialii sud-americani au constatat că portavionul este pur și simplu prea scump de reparat și readus în serviciu.

În 2017 a fost scos din inventar, iar pe 12 martie a fost vândut la licitație pentru mai puțin de două milioane de dolari.

Aventura Braziliei a fost una scumpă, nava înghițind de-a lungul timpului o mulțime de bani fără a transforma marina acestei țări într-o forță de temut.

Brazilia operează acum un port-elicopter britanic, NAM (Navio Aeródromo Multipropósito) Atlanco, ex HMS Ocean, cumpărat în 2018 din UK și rebranduit în portavion.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Brazilia și-a vândut portavionul la licitație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Forțele Aeriene Române vor avea elicoptere noi după anul 2030
Next post Iată cât va costa viitorul avion de Generația 5 construit de Turcia