Baykar va dona Lituaniei o dronă Bayraktar, ce va fi apoi trimisă în Ucraina

Read Time:54 Second

Turcii de la Baykar au anunțat că vor dona Lituaniei o dronă Bayraktar TB2, aceasta urmând ca apoi să fie transferată Ucrainei.

Gestul vine după ce în Lituania a fost organizată o campanie de strângere de fonduri pentru a cumpăra o astfel de dronă, obiectivul fiind ca apoi aceasta să fie donată Ucrainei.

Într-un gest de PR extrem de bun, producătorul dronelor a decis să doneze un aparat TB2, cerând ca banii strânși să fie folosiți de lituanieni pentru a-i ajuta pe refugiații ucraineni.

Postul TV Laisves, implicat în campania de strângere de fonduri, a anunțat că din suma totală adunată, 5,9 milioane de euro, un milion și jumătate vor merge direct la Ministerul Apărării de la Vilnius pentru a cumpăra armament pentru această dronă.

Restul banilor, 4,4 milioane de euro, urmează să fie folosiți pentru cauze umanitare, așa cum au cerut cei de la Baykar.

Mișcarea turcilor este una excelentă din punct de vedere al imaginii, mai ales că dronele Bayraktar au căpătat o reputație de invidiat fiind folosite de armata ucraineană în războiul cu Rusia.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “Baykar va dona Lituaniei o dronă Bayraktar, ce va fi apoi trimisă în Ucraina

  1. Nu inteleg daca sau de ce rusii nu distrug transporturile de arme pentru Ucraina. Ar insemna ca ei nu stapanesc spatiul aerian al Ucrainei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Statele Unite ar putea vinde Ucrainei drone înarmate MQ-1C Gray Eagle
Next post Cum își consolidează NATO interoperabilitatea navală