Uber lucreaza la un concept de taxi aerian

Read Time:2 Minute, 28 Second

Compania de ride-sharing Uber lucreaza la dezvoltarea unui concept de taxi aerian ce ar putea incepe testele de zbor chiar anul viitor.

Un comunicat al celor de la Uber, pe care il veti putea citi mai jos, spune ca acest concept ar putea fi pus in practica chiar din 2023 in orasele selectate de companie pentru perioada de teste.

Aparatele de zbor nu vor fi construite de Uber, ci de companii specializate din domeniul aero, insa vor fi electrice si vor avea decolare si aterizare pe verticala, urmand a folosi drept „statii” o serie de heliporturi ce se afla si ele in faza de dezvoltare.

Iata si comunicatul:

În prima zi a celei de-a treia ediții a summit-ului anual Elevate, Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei rețele de aviație urbană. Odată cu selectarea orașului Melbourne (Australia) ca primul oraș pilot Uber Air în afara SUA, compania își consolidează obiectivul de a începe testele de zbor din 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze din 2023.

Eric Allison, șeful Uber Elevate, a declarat: „Al treilea summit anual Uber Elevate a decolat din nou, pentru a arăta progresele făcute astfel încât Uber Air să facă parte din realitatea cotidiană din 2023. Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariția de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane și multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul și, în același timp, sunt silențioase și sigure.”

Uber nu va fabrica vehiculele, dar va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care să decoleze și să aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) și care vor folosi platforma Uber Air. Melbourne se va alătura orașelor Dallas și Los Angeles ca orașe pilot, cu teste de zbor programate pentru anul 2020 și planuri pentru operațiuni comerciale din 2023. Uber a mai anunțat că a încheiat parteneriate cu Macquarie, Telstra și Scentre Group, companii australiene de top, și că va lucra alături de parteneri cheie, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, pentru a crea infrastructura și telecomunicațiile de care este nevoie pentru o rețea de aviație urbană de succes.

Împreună cu ZEO Studio și Bipolar Studio din cadrul Safran Cabin, Uber a dat posibilitatea pentru prima dată să fie experimentată cabina Uber Air. Modelul, expus în cadrul summit-ului, își propune să devină un standard larg acceptat pentru conducătorii vehiculelor de tip eVTOL.

Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilității pentru lansarea serviciilor comerciale în Dallas, Los Angeles și Melbourne în 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de 8 companii prestigioase de arhitectură includ structuri de parcări modernizate și construcții noi care să îndeplinească condițiile tehnice ale unui astfel de aeroport.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Aeroportul Baneasa, redeschis pentru curse de linie din 2020
Next post Livery nou pentru Air Force One?