Criza grăbește sfârșitul uriașilor cerului

Read Time:1 Minute, 30 Second

Criza fără precedent a industriei aeronautice, criză provocată de pandemia de COVID-19 și de măsurile luate pentru a încetini răspândirea virusului, grăbește sfârșitul uriașilor aerului.

Avioane legendare, așa cum sunt Airbus A380 sau Boeing 747, se îndreaptă spre scoaterea din serviciu mai repede decât era prevăzut.

Un caz concret este cel al Lufthansa. Nemții au anunțat recent că vor scoate din serviciul comercial șase avioane A380, șapte avioane A340-600 și cinci aparate B747-400.

În ceea ce privește ”super-jumbo-urile” de la Airbus, retragerea din serviciu a fost grăbită cu aproximativ doi ani.

Ce se întâmplă la Lufthansa este doar un exemplu. Mai toate companiile aeriene vor lua măsuri în aceeași direcție dacă vor dori să reziste pe piață după această criză.

Uriașii aceștia ai aerului vin dintr-o perioadă care a apus. Acum vorbim despre economie, despre eficiență, despre consum redus și altele asemenea. Iar criza nu a făcut decât să le grăbească finalul.

Cu avioanele blocate la sol, operatorii aerieni se gândesc deja la cum își vor reveni după ridicarea interdicțiilor de călătorie. Se conturează deja un plan acceptat la nivel larg potrivit căruia revenirea va începe pe rutele scurte, locale, regionale sau continentale, iar lung-curierul va rămâne undeva la urmă.

Pentru că lung-curierul e scump și pentru că nu va exista cerere pe aceste rute în prima fază.

În aceste condiții, schimbarea de generații la nivelul flotelor este inevitabilă. Uriașii scumpi vor fi trași pe linie moartă și înlocuiți cu alți uriași, mai mici și mult mai economici, care vor trebui sa echilibreze în timp bugetele.

Industria se așteaptă ca în următorii cinci ani avioanele de linie cu patru motoare să devină rarități pe cerul mondial, locul acestora urmând a fi luat de noile bimotoare a căror poreclă este ”eficiență”.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

2 thoughts on “Criza grăbește sfârșitul uriașilor cerului

  1. Corect in ce priveste uriasii transpotatori de pasageri.Pe de alta parte,avioanele cargo de mare capacitate,AN-124 de exemplu,isi vor spori prezenta

    1. Daca tot vor sa faca ceva – sa le transforme in cargo si sa le puna la dispozitia doritorilor – ba sa care in caz de criza COVID-19 materiale din China, ba sa ajute niste amarati dupa vre-un cutremur/tsunami/inundatii/etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Blue Air are nevoie de un credit de salvare pentru a evita falimentul
Next post Al treilea transport de echipamente medicale cu un avion NATO. Simona Maierean, la manșa Globemasterului