Ministerul Apărării va primi și în 2021 2% din PIB

Read Time:1 Minute, 41 Second

Ministerul Apărării va primi și în anul acesta un buget de peste 2% din Produsul Intern Brut, conform unui anunț oficial.

MApN transmite că, potrivit proiectului de buget pe anul 2021, Apărării îi sunt alocate fonduri de 22,746 miliarde de lei, sumă ce reprezintă 2,04% din PIB.

„Suntem în al cincilea an consecutiv în care România alocă, aşa cum s-a angajat, un nivel minim de două procente din Produsul Intern Brut pentru Apărare. Bugetul va acoperi asigura cheltuielile administrative, cele de funcţionare, dar şi pentru învăţământul militar, pentru investiţii, modernizări, şi pentru susţinerea luptei împotriva pandemiei COVID-19 şi pentru campania naţională de vaccinare”, se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de MApN.

Banii vor fi folosiți de militari atât pentru cheltuielile deja angajate, cât și pentru noi investiții în achiziții.

”Investim în echipamente moderne, în tehnică de ultimă generaţie, în infrastructură la nivelul standardelor NATO. O mare parte din acest efort bugetar se îndreaptă către economia naţională, care participă din ce în ce mai mult la implementarea proiectelor majore. Aceste achiziţii vor fi făcute atât în cadrul unor programe majore de înzestrare aflate în derulare sau care vor fi demarate în acest an, pentru toate categoriile de forţe ale armatei, cât şi în domeniul modernizării tehnicii aflate deja în dotare, asigurării mentenanţei complexe şi a reparaţiilor capitale (tehnică terestră, aeriană şi navală), precum şi achiziţii de muniţii de la agenţii economici din ţară”, mai arată MApN.

Faptul că statul reușește să aloce, chiar și într-un an de criză severă, cum se anunță a fi 2021, o sumă importantă pentru Apărare arată că acest domeniu reprezintă o prioritate.

Și înainte de a spune că avem nevoie de drumuri, spitale. școli și altele, investiții absolut necesare și perfect legitime, că invit să vă uitați la ce se întâmplă în lume.

Majoritatea țărilor se înarmează și pare că se pregătesc pentru… ceva. Fără a intra în scenarii, ar fi complet iresponsabil pentru România să nu urmeze același trend în momentul de față.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Multirolul Eurofighter
Next post Incident cu un MiG-21 de la Câmpia Turzii. Avioanele au fost oprite de la zbor