VIDEO | Bombardament cu MiG-ul 21

Read Time:53 Second

21-bombeRecent, pilotii Bazei 86 Aeriene au executat misiuni de bombardament cu MiG-ul 21 LanceR din dotare, iar cineva a fost acolo sa filmeze tot.

Exercitiul de bombardament cu munitie reala este unul obisnuit pentru pilotii militari, fiind executat periodic in bazele noastre aeriene.

De aceasta data, baietii de la Kogalniceanu au avut de aruncat cu bombe de 100 de kilograme in poligonul de la Babadag, dupa cum a transmis reporterul de la fata locului.

Reportajul asta imi aduce aminte de o discutie despre eternul „multirol” al Fortelor Aeriene Romane, care a existat in dotare cu mult timp inainte de achizitionarea F-urilor 16. Sa luam, asadar, cazul LanceR-ului, care efectueaza cam toata gama de misiuni.

Bine, poate ati sesizat ca am fost rautacios cu reporterul de la fata locului. Asa e. Adelin Petrisor vad ca nu se mai satura de zburat cu 21. In momentele astea il urasc. Despre realizarile lui din cockpit ar trebui sa vorbim totusi candva. Si o s-o facem, dar nu imediat dupa un zbor pentru ca-s prea invidios.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “VIDEO | Bombardament cu MiG-ul 21

  1. Stocurile de arme pentru LanceR-e si Soimi sunt la fel de subtiri numeric ca cele pentru viitoarele F 16, sau aici stam ceva mai bine? 🙂

  2. Lansarea de bombe neghidate cu Mig 21 e doar un exercitiu de scapat de munitia veche inainte sa expire sau sa se termine Mig-urile. Avionul asta din pacate nu prea zboara incet (viteza pe panta de aterizare 400 km/h, de aterizare 350km/h) din cauza ca aripa mica nu ofera suficienta portanta (dar permite viteza), iar lansarea de bombe la viteza mare (5-600 km/h) nu e suficient de precisa ca sa merite efortul, mai ales ca bombele de 100kg nici nu sunt suficient de puternice ca sa aibe arie mare (blast area).
    Solutia e munitia ghidata (smart bombs), care costa, dar in loc sa lansezi cu duzina lansezi la bucata cu efecte mai bune. Si pe deasupra nici nu expui avionul la antiaeriana, poti lansa munitie inteligenta de la 20-30 km distanta de tinta, pe cand „dumb iron” poti lansa de la maxim 1-2 km daca vrei sa ai macar sanse sa nimeresti ceva.

    1. Pai de asta erau bune avioanele IAR 93 Vultur. Ele puteau cara suficiente bombe neghidate, zburau la viteza optima pentru atac la sol si aveau si post combustie(nu toate), pentru atunci cand se cere talpa de la locul faptei.

      Intrebarea e dacaSoimul poate prelua mare parte din ce are LanceR-ul, dat fiind ca doar o parte din rachete le va prelua F 16….sau daca eventualul IAR 99 DT poate sa care mai multe astfel de bombe, fara sa-i creasca consumul pana la cer sau sa dea de alte belele. Oricum, pana una alta nu cred ca vor epuiza tot stocul de bombe neghidate, chiar ca actualul Soim cara putine. La o adica pot sa faci treaba si cu el prin HarCov, daca situatia o cere. Pana dau aia de MANPADS….apoi dai cu prastia de sus sau de la sol! 🙂

    2. Viteza la contact este undeva intre 270 si 300 Km/h pentru MF si UM (LanceR C si B in ziua de azi) si pana 350 pentru vechile RFM-uri care nu aveau SPS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post FOTO | MiG-21 vs. F-15 la Campia Turzii
Next post Fortele Terestre vor elicoptere. Noi sau second?