Mitingul de Aviatiune de la Banesti – Participantii (III)

Read Time:4 Minute, 45 Second

Pe 6 august, pentru prima dată, ochii vor fi ațintiți spre cer urmărind evoluțiile aeriene ale sportivilor cu experiență de la Aeroclubul României pe câmpul de la Bănești.

Au confirmat prezența la Mitingul de Aviațiune formația Hawks of Romania formată din 4 avioane Extra 300 L și una bucată, Extra 330SC. Liderul formației, George Rotaru, este directorul Aeroclubului României, instructor de zbor cu peste 3000 de ore de zbor, inginer de aviație și pilot de încercare. Alături de el, îi vom admira pe colegii săi, Laszlo Ferencz, aripă dreaptă, comandantul detașamentului zbor cu motor în cadrul instituției menționate. Cu o experiență de zbor de 2000 ore, Laszlo este pilot instructor, pilot de încercare, dar și inginer. Aripa stângă a formației este asigurată de Cristian Iorgov, pilot instructor și inginer cu 2500 ore de zbor. Ultimul, dar nu cel din urmă este Attila Goger, un pilot desărvârșit, instructor cu o experiență de 2000 de ore de zbor. Attila este coada formației Hawks of Romania.

Suntem mândri de prezența la Mitingul de Aviațiune a Aeroclubului României. Hawks of Romania (Șoimii României) a încantat publicul la demonstrațiile aeriene din țară și de peste granițe din ultimii 5 ani, fapt dovedit de invitațiile în Ungaria, Coreea de Sud, Bulgaria, Polonia, samd.

Formației de acrobație i se alatură doua avioane din categoria ultraușoarelor, IKARUS C-42. Capul formației, Alexandru Ion, este actualmente, comandatul Aeroclubului “Aurel Vlaicu”, București. A intrat în minunata lume a aviaţiei încă de mic, construind aeromodele şi machete. În 1996 a început să zboare cu planorul, însă pentru puţin timp. A revenit la manşă în 2005, ca discipol al maestrului Gheorghe Uţă. Acestuia îi datorează acum întreaga sa carieră de pilot. În prezent, deţine licenţe de planor, ULM, PPL (A) dar şi autorizaţie de acrobaţie. Totodată, este instructor de ULM în cadrul Aeroclubului României. Până în prezent a adunat 1000 ore de zbor pe aeronave ULM, Zlin 142, Zlin 526 şi pe planorul IS 28 B2.

Formația de avioane ultraușoare este completată de Andrei Ionut (aripă dreapta), 29 de ani, pilot instructor în cadrul Aeroclubului „Aurel Vlaicu”, Bucureşti. Deţine licenţe de planor, ULM, CPL(A), autorizaţie de acrobaţie. Este şi instructor, atât de ULM, avion (PPL), cât şi de planor. Până în prezent a adunat şi el circa 1000 ore de zbor.

Peisajul aviațiunii de la Bănești este completat de salturile parașutiștilor Aeroclubului României, cei care au curajul și antrenamentul pentru a sări de fiecare dată de la altitudini mari din avionul GA-8 Airvan. Performanțele acestora sunt demne de menționat și de urmat, mai apoi, de învățăceii care pășesc la Aeroclubul României.

Sacara Ion, instructor la Aeroclubul Iași este cel mai în vârstă parașutist din Aeroclubul Romaniei, cu peste 3500 salturi cu parașuta. Acesta a participat în 2008 la recordul European de 22 parașutiști în Olanda.

Enghel Sorin a acumulat peste 2500 salturi cu parașuta, este comandantul aeroclubului Iași și membru al lotului național de lucru relative pe cupola LRC.

Andrei Gabriel are 2500 salturi cu parașuta, este comandant al aeroclubului Suceava și membru al lotului național de LRC, a participat la recordul European de 22 parașutiști Olanda 2008.

Pantea Radu, cu 2500 salturi cu parașuta este instructor de parașutism la Oradea și , membru al lotului national de LRC. A participat la recordul European de 22 parașutisti Olanda în 2008.

Baciu Doru are peste 3000 salturi cu parașuta și este instructor parașutist.

Russ Ioan, campion național în 2010 la parașutism, este membru al lotului național de parașutism, câștigător al Cupei României în ultimii doi ani și este instructor la Aeroclubul Mureș.

Grigore Dan este șeful serviciului de certificare parașute în cadrul Aeroclubului României, instructor de parașutism cu 3000 lansari.

Smarandache Cristian, instructor parașutism, este comandantul aeroclubului Craiova. A acumulat 3000 salturi cu parașuta și este membru al lotului național de lucru relativ pe cupola și antrenor.

Brezuica Daniel este instructor de parașutism și are 2000 lansări.

Bălășcău Cătălin este instructor de parașutism cu 1800 salturi. A participat la recordul European de 22 parasutiști Olanda în 2008.

Chiriac Dan este instructor parașutist voluntar la Aeroclubul României, cu 2000 salturi.

Băleanu Florin este instructor de parașutism la Aeroclubul Pitești și face lansări cu drapel.

Popescu Cristinel, comandantul detașamentului de parașutism din Aeroclubul României, are 3200 salturi cu parașuta și este instructor de parașutism.

Ultimii, dar nu cei din urmă, Nicolau Alexandru a acumulat 1800 salturi cu parașuta, este campion Mondial la Parașutism în 2010. Acesta moștenește talentul de la tatăl său, Nicolau Ramiro (6700 lansări, instructor de parașutism, antrenor al lotului național de probe clasice de parașutism).

Balonul Aeroclubului României va fi și el prezent la Mitingul de Aviațiune.

Fiecare tânăr aspirant cu vârsta între 16 și 22 de ani poate beneficia de cursuri specializate alături de performerii mai sus menționati în cadrul Aeroclubului României. Aeroclubul României este instituție publică aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, cu 15 aerocluburi teritoriale în întreaga țară, fiind unitate de pregătire și perfecționare a personalului aeronautic civil, precum și structură sportivă de performanță cu profil aeronautic.

Pașii pe care elevii sportivi trebuie să îi urmeze în cadrul Aeroclubului devin simplii cu cât pasiunea lor pentru zbor este mai mare. De principiu, aceștia sunt pregătiți teoretic și practic la sol cu un instructor al Aeroclubului României. Urmează apoi practica de zbor tot cu un instructor al Aeroclubului României, zborul în simplă comandă și licențierea la disciplina urmată. Următorul pas este participarea la cât mai multe competiții, antrenament intens și promovarea în loturile naționale. În final, sportivii pot urma cursurile de calificare în vederea devenirii personal navigant profesionist, într-un cuvânt, instructori.

Nerăbdarea crește pe zi ce trece. Așteptăm să-i vedem în acțiune pe sportivii Aeroclubului României la Mitingul de Aviațiune. Se anunță o zi plină de evoluții spectaculoase.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Indienii se grabesc sa-si aleaga noul avion
Next post Un Boeing 737 s-a rupt in doua la aterizare (VIDEO)