Iata cum ar putea arata avionul de pasageri al viitorului

Read Time:1 Minute, 3 Second

Avionul de pasageri al viitorului ar putea avea o forma complet diferita fata de aeronavele cu care suntem obisnuiti in prezent, totul pentru a deveni inca si mai eficient.

Universitatea Tehnologica Delft (TU Delft), prin Facultatea de Inginerie Aerospatiala, a dezvoltat un concept care a atras sprijinul gigantului KLM.

In esenta, conceptul olandez denumit Flying-V ne propune un avion al carui fuselaj dublu, in forma literei V, urmeaza linia aripilor, ceea ce ar trebui sa il faca sa fie mult mai eficient decat avioanele actuale, comparatia fiind cu cel mai nou produs Airbus, A350.

Acest concept isi propune sa aduca un plus de eficienta in aviatia comerciala, inginerii olandezi spunand ca Flying-V ar putea consuma cu 20% mai putin combustibil decat A350 zburand pe aceeasi distanta, avand la bord acelasi numar de pasageri si acelasi volum de marfa.

Trebuie sa subliniez ca e vorba doar de un concept, tinta fiind aceea de a realiza, pana la finalul anului, o macheta la scara redusa si o sectiune de fuselaj la scara 1:1.

Daca acest concept se va materializa vreodata intr-un prototip nu stie nimeni, insa sansele sunt mici, iar cele de a intra in productie, asa cum am vazut ca se mai scrie, sunt infime.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

4 thoughts on “Iata cum ar putea arata avionul de pasageri al viitorului

    1. Se zice ca zboara asa cum arata, in cazul de fata oribil. Avem nevoie de instabilitate aerodinamica in aviatia civila? Parerea mea este ca nu. Nevoia asta de a veni in permanenta cu ceva nou a dus intr-adevar la progres dar de cele mai multe ori s-au cheltuit enorm de multi bani pe tot felul de prototipuri ce nu aveau cum sa fie sortite decat esecului. Cred ca s-au pierdut mai multi bani pe esecuri decat au reusit sa economiseasca din variantele extrem de putine atinse de succes. Problema este ca sunt extrem de uimit cum de nu-si dau seama ca un avion care arata ca cel din imagine nu are cum sa fie o reusita. Vrei aripa zburatoare? Ia-ti timp si vezi daca vine cu plusuri si mai ales fa un pic de studiul formei, cum sa vii cu asa ceva?

    2. @albert. nu are nimic in comun avionasul ceh cu avionul de pasageri „al viitorului”. la ultimul cred ca s-a dorit conceptul de aripa zburatoare ceea ce nu se aplica la cel ceh care are la baza tot clasicul cilindru, ca fuselaj. configuratia avionasului ceh este tot clasica, desi atipica, ceva in genul asta:

      https://www.google.com/search?rlz=1C1CHBD_enRO717RO717&biw=1920&bih=969&tbm=isch&sa=1&ei=dpz3XIf0LauZ1fAP4YmVIA&q=Cessna+O-2+Skymaster&oq=Cessna+O-2+Skymaster&gs_l=img.3..0i19l2.12273.12273..12560…0.0..0.74.74.1……0….2j1..gws-wiz-img.zJ27ggBv_gQ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Erorile fatale comise de Boeing sau cum goana dupa profit e mai importanta decat siguranta pasagerilor
Next post Americanii au anuntat nota de plata pentru Bulgaria: 1,673 miliarde de dolari pentru 8 avioane F-16