FricaDeZbor.ro, primul site din România care tratează Aviația din perspectiva aviofobilor, având ca partener ROMAERO, și împreună cu Aeroclubul României, Școala Superioară de Aviație Civilă, TAROM și „Furtună și Asociații” – avocați specializați în Dreptul Aviației și al Pasagerilor, invită persoanele cu frică de zbor la seminarul gratuit „Nu îmi este frică să zbor”, pe data de 14 februarie 2019, ora 14:00, la sediul ROMAERO, din apropierea Aeroportului Băneasa.
Pe lângă obiectivul de informare și de îndrumare a pasagerilor cu frică de zbor, seminarul are și o latură socială. Astfel, participanții sunt încurajați ca, în schimbul informațiilor dobândite, să ajute mai departe, printr-o donație, inițiativa Climb Again – promoter al escaladei ca modalitate de terapie pentru copiii și persoanele cu nevoi speciale.
Evenimentul are ca obiectiv principal consolidarea importanței aviației civile internaționale în dezvoltarea socială, economică și culturală a țării noastre, contribuind la îmbunătățirea percepției pe care pasagerii o au în legătură cu transportul aerian, drepturile lor, procedurile de siguranță și personalul navigant. Pe parcursul a patru ore, pasagerii afectați de frica de zbor vor avea ocazia să călătorească în culisele aviației civile, iar până la final vor obține, direct de la profesioniști, toate informațiile care să-i ajute să își gestioneze fobia în călătorile lor viitoare cu avionul.
Potrivit statisticilor, una dintre cauzele aviofobiei este lipsa de încredere în mentenanța și condiția tehnică a avioanelor. Pentru a oferi mai multe informații cu privire la standardele înalte din industria aeronautică, organizatorii au inclus în programul evenimentului și o vizită în hangarul de întreținere de la ROMAERO. Aici, participanții vor avea ocazia de a observa, în timp real, efectuarea unor proceduri de inspecție tehnică și reparație și de a afla, de la specialiști ai instituției, informații din culise, care să le ofere încredere în buna funcționare a aparatelor de zbor și profesionalismul personalul responsabil de acest aspect.
Ediția a 6-a a seminarului va aduce în fața aviofobilor și un echipaj de zbor al companiei naționale TAROM, care le va relata cum este pregătită o cursă aeriană, cum este influențată aeronava de toate fenomenele meteo pe care le poate întâlni în zborul său, ce reprezintă toate sunetele care se aud în timpul zborului – care îi fac pe pasageri să tresară, și, nu în ultimul rând, ce înseamnă să fii pilot/copilot. Demersul lor de a demistifica aviația pentru cei prezenți va fi susținut și de dl. George Rotaru, Director General la Aeroclubul României. Instituția pe care acesta o reprezintă pregătește anual peste 100 de piloți sportivi, o mare parte dintre ei urmând o carieră în Aviația Civilă. Totodată, Aeroclubul României organizează anual peste 15 mitinguri aviatice și participă la tot atâtea, cât și la competiții de profil, în țară și peste hotare, promovând astfel Aviația în rândul publicului larg.
Din programul seminarului fac parte și avocații Societății „Furtună și Asociații”, specializați în Dreptul Aviației și al Pasagerilor, care le vor arăta celor prezenți că riscurile cu cea mai mare probabilitate de a se petrece în timpul unei călătorii cu avionul sunt pierderea bagajului, întârzierea sau anularea cursei aeriene. Acest lucru este confirmat și de statistici: peste 83.000 de români au avut un zbor întârziat în 2018. Totodată, ei le vor explica celor prezenți ce drepturi au în aceste situații și ce au de făcut pentru a fi despăgubiți corespunzător.
„Frica de zbor poate afecta pe oricare dintre noi, mai mult sau mai puțin, indiferent de vârstă. Aviofobia poate avea efecte de amploare, în multe etape ale vieții. Să spui ‹nu îmi este frică să zbor› ar putea însemna acceptarea unei promovări în carieră, ce presupune mutarea într-o zonă greu accesibilă cu mașina, participarea la evenimente importante, petrecerea unei vacanțe fabuloase, iar lista poate continua. Cu alte cuvinte, frica de zbor și excluderea călătoriei cu avionul îți poate restricționa viața. Nu doar prezentul, ci întregul viitor. Pentru că este un domeniu greu accesibil, ne-am propus să îl demistificăm în rândul publicului și să oferim informațiile menite să contribuie la relaxarea aviofobilor și la călătorii aeriene mai liniștite, pe viitor, pentru ei”, este de părere Sebastian RADU, inițiatorul proiectului fricadezbor.ro.
Mai multe informații despre seminar, cât și înscrieri, se regăsesc pe fricadezbor.ro/seminar.
Organizator: fricadezbor.ro
Partener principal: ROMAERO
Parteneri: Aeroclubul României, TAROM, Școala Superioară de Aviație Civilă, „Furtună și Asociații”.
Susținători: Cabina Foto ONE Booth, Evergreen Printing, Climb Again.
Parteneri media: AviațiaMagazin.com.
Ei,emotiile exagerate trebuie consiliate,cel mai bine de un psiholog ajutat de cineva cu darul vorbirii din randul personalului navigant.Putin stres nu strica,asa ne aducem aminte de una sau alta din situatii.