„Nepotul” MiG-ului 21, exportat de chinezi in Sudan

Read Time:57 Second

Daca va imaginati ca MiG-ul 21 este aproape istorie, aflati ca va inselati. „Nepotul” sau, construit in China, tocmai ce-a fost exportat in Sudan.

Statul african a preluat recent primele avioane FTC-2000, avioane de atac si antrenament avansat dezvoltate de chinezii de la Guizhou Aviation Industry Import/Export Company (GAIEC).

Ministerul Apararii de la Khartoum a anuntat ca o prima escadrila a fost dotata cu avioane FTC-2000, numai ca escadrilele sudaneze sunt putin diferite, avand in componenta numai 6 aparate 🙂

Acum hai sa vedem cine este acest FTC-2000 si de ce i-am spus „nepotul” lui 21. FTC-2000 Mountain Eagle este varianta de export a lui JL-9, un avion dezvoltat de GAIEC ca trainer de generatia V.

Practic, chinezii au luat un FT-7, varianta biloc a lui F-7, care este clona MiG-ului 21, si i-au schimbat fuselajul anterior, inclusiv cockpitul, si aripile.

„Noul” avion pastreaza fuselajul posterior al MiG-ului 21, celebra deriva de dimensiuni apreciabile, dar si motorul, instalatia hidraulica si majoritatea subansamblelor.

In esenta, FTC-2000 este un MiG-21 usor coafat, avion care, iata, are succes la export.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “„Nepotul” MiG-ului 21, exportat de chinezi in Sudan

  1. La ora actuală,Sudanul este o biluță din „Șiragul de Perle” al chinezilor. FTC-urile sînd doar ‘aperitivul’,să vedem cei la felul I,II și desert.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Cu Rafale pe portavionul american
Next post Marocul vrea sa cumpere inca 12 avioane F-16