Generalul Viorel Pana preia conducerea Aviatiei Militare

Read Time:1 Minute, 9 Second

Generalul Viorel Pana a preluat conducerea Statului Major al Fortelor Aeriene prin ordin de ministru.

Nu este, deocamdata, o schimbare de comanda la SMFA, ci un soi de rotire a cadrelor. Fostul si, probabil viitorul, sef al Statului Major al Fortelor Aeriene a devenit temporar consilier al ministrului Apararii, in timp ce generalul Pana i-a preluat de ieri atributiile.

Iata si comunicatul oficial:

„Prin ordin al ministrului apărării naţionale, Mihai Fifor, generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a fost împuternicit, începând cu data de 11 octombrie, la comanda Statului Major al Forţelor Aeriene.

Începând cu aceeaşi dată, generalul-locotenent Laurian Anastasof a fost împuternicit în funcţia de consilier militar al ministrului apărării naţionale.

* * *

Generalul de flotilă aeriană Viorel Pană a îndeplinit funcţii ca pilot de vânătoare pe MiG-21 în escadrile ale Forţelor Aeriene din anul 1989 până în anul 1992, când a făcut trecerea pe avioane de transport, începând cu AN-24 și continuând cu Hercules C-130 și C-27J Spartan, în cadrul Bazei 90 Transport Aerian, la comanda căreia s-a aflat din anul 2014.

Are peste 3.000 de ore de zbor şi este instructor pentru C-130 Hercules şi C-27 J Spartan. A efectuat peste 200 de misiuni în teatrele de operaţii din Irak, Afganistan, Bosnia şi Kosovo, a comandat şi participat în numeroase misiuni în ţară şi în străinătate (Libia, Muntenegru, China, Mali).”

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Generalul Viorel Pana preia conducerea Aviatiei Militare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post Aeroportul din Zurich introduce „gaurile pentru spotteri”
Next post IAR-317 a ajuns la Muzeul Aviatiei