Cehii incep productia de preserie pentru L-39NG

Read Time:44 Second

Cehii de la Aero Vodochody au anuntat recent ca au inceput productia de preserie pentru „noul” L-39NG, care habar nu am daca se mai numeste si Albastros.

Pe linia de productie a Aero se afla in aceasta perioada trei NG-uri prototip si un avion de preserie.

Prototipurile vor fi utlizate pentru teste in zbor si la sol, alaturandu-se demonstratorului care a zburat acum vreo doi ani prima data, iar avionul de preserie va ajunge la primul client, compania de stat LOM Praha.

Aparent productia de serie o sa fie slabuta. Potrivit unui anunt vechi al Aero, exista comenzi pentru 20 de L-39 Next Generation di partea LOM Praha, Breitling Jet Team si Draken International, iar de atunci n-au mai scos capul alti interesati.

Aero mizeaza totusi pe operatorii privati care au dat iama in L-39 scoase din serviciu in fostele state comuniste.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

5 thoughts on “Cehii incep productia de preserie pentru L-39NG

  1. Cehii mizeaza pe operatorii de L-39 ca-l vor modifica in L-39NG, prelunging astfel viata avionului si reducand costurile de operare.

  2. Cel mai mult conteaza la un asemenea avion, daca e folosit ca trainer, cockpitul si avionica. Daca vrei sa il folosesti ca trainer pentru F16, vrei sa ai un cockpit cat mai apropiat de cel de F16 in configuratia pe care o operezi, nici macar in alta similara. Daca vrei Grippen, vrei cockpit de Grippen, ideea e sa obisnuiesti pilotii sa zboare in conditii cat mai apropiate de avionul final cu costuri cat mai mici.

    Personal am pilotat vreo 7 avioane diferite; pe unul pe care am peste o suta de ore de zbor stiu toate comenzile si indicatoarele pe dinafara si imi e foarte usor sa zbor fara nici un stres, pe altul pe care am doar cateva ore e ca naiba, ca nu difera doar comportamentul avionului dar mai trebuie sa mai caut si indicatoarele pe bord si reflexul e sa ma uit intr-un loc si sa fie altceva acolo. Daca mai e si yoke in loc de stick, e de-a dreptul grava situatia.

    Asa ca in discutia despre clienti e interesant ce vor clientii si ce poate fabrica sa puna, atat la costuri rezonabile (nu merita sa adaptezi bordul pentru 2-3 avioane) cat si sa aibe disponibilitatea producatorilor sa le vanda echipamentele respective. Altfel piata e limitata doar la cea pur civila, iar pentru un asemenea avion utilizari civile in afara de zboruri de agrement pe dubla nu prea stiu ce poti face (la Praga pretul era foarte interesant cand am fost acolo, cam jumatate din ce e acum online).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previous post BIAS 2017 pe scurt: Gica, MiG-29 si F-16 noaptea
Next post Eurofighter de pe Kogalniceanu, decolat in alarma pentru interceptia unei formatii de Tu-22